Întrunit în şedinţă în data de 9 aprilie 2020, Biroul Executiv FRAS a decis următoarele:

– amânarea tuturor competițiilor programate în luna mai. Toate competițiile amânate în această perioadă vor fi reprogramate, în măsura posibilităților, în urma unor consultări deschise cu organizatorii, când situația legată de pandemia de COVID-19 va permite începerea treptată a activităților.

– aprobă completarea calendarului competițional 2020 cu Campionatului Național Digital de Circuit Betano.
– aprobă denumirea și desfășurarea Campionatului Național Digital de Circuit Betano, care va cuprinde 8 etape și va avea loc în perioada 18 aprilie – 6 iunie 2020.
– aprobă Regulamentul Campionatului Național Digital de Circuit Betano, formularele puse la dispoziția concurenților pentru participarea în campionat, precum și taxele de licențiere și înscriere la etape, taxă număr preferențial și taxă pentru constituire echipă.
– aprobă componența Comisiei Naționale de Digital Motorsport din cadrul FRAS, formată din domnii Andrei Potra, Victor Nicolae, Andrei Dincă, Mihai Fira și Ștefan Raita.
– aprobă mărirea Comisiei de Competiții cu doi noi membri, în persoana domnilor Victor Nicolae și Lucian Chirvase, care vor judeca exclusiv eventualele contestații apărute în cadrul Campionatului Național Digital de Circuit Betano.
– aprobă numirea ca responsabil al proiectului digital pe președintele FRAS, domnul Norris Măgeanu.

De asemenea, aprobă semnarea contractelor cu următorii parteneri: SC Helmest SRL – producătorul campionatului digital, Digify International Limited – contract Betano pentru campionatul digital, Pro TV – trasmiterea live a campionatului digital pe Pro X, Netopia mobilPay – încasare plată online în cazul concurenților din campionatul digital.

Aprobă modificarea Anexei 1 din contractul cu Ministerul Tineretului și Sportului privind calendarul competițional 2020, în urma etapelor reprogramate până la acest moment.

Totodată, Biroul Executiv al FRAS anunță faptul că oficialii federației, împreună cu președinții de comisii sportive, lucrează în această perioadă la refacerea calendarului competițional pentru sezonul 2020, astfel încât atât organizatorii, cât și sportivii să beneficieze de condiții cât mai accesibile pentru desfășurarea viitoarelor competiții, respectiv participarea la evenimente.