Navigatorul Victor Pop (în mijloc)

Ziua de marți, 12.07.2022, rămâne o zi tristă pentru lumea Rally Raid-ului românesc, Victor Pop, părintele acestui sport în România, părăsindu-ne în drumul său câtre veșnicie la vârsta de 67 de ani.

Pentru Victor Pop drumurile în lumea Rally Raid-ului au început în orașul Brașov, loc în care acesta a trăit cea mai mare perioadă din viața sa și unde a reușit să dezvolte proiecte unice de motorsport.

Acesta a fost unul din pionii principali ai proiectului Roman din Cupa Mondială de Rally Raid, cu acest proiect, din calitate de navigator, Victor Pop reușind să obțină poziția a 2-a în cadrul Rallye de Tunisie în anul 1999, respectiv același loc în cadrul Master Rally Paris-Istanbul, o competiție de peste 10000 de km, fiind devansați doar de către cei ce aveau să domine lumea rally raid-ului în următorii 20 de ani, este vorba de cei de la Kamaz.

Organizator al celei mai longevive competiții de Rally Raid din România, Transcarpatic, Victor Pop a reuşit în anul 1996 să introducă această cursă ca etapă şi în campionatul din Italia şi Ungaria, ulterior etapele moto contând pentru Campionatul European de Rally Raid din calendarul Federației Internaționale de Motociclism.

Transcarpatic Rally Raid este cea mai lungă competitie de rally raid din Romania care îmbină știința navigării cu tehnica conducerii, cu strategia și perseverența. Dincolo de emoție și aventură, Victor Pop a păstrat și dezvoltat spiritul rally raid-ului! Tenace, consecvent, talentat, navigator de excepție apreciat și recunoscut la nivel mondial, Victor Pop a organizat și desfășurat competiții sportive, cursuri de pilotaj și navigație.

Acesta a trecut la cele veșnice, dar numele său va merge mai departe prin fiecare sportiv, competiție, organizator și om ce va avea legătura cu ceea ce reprezintă Rally Raid-ul românesc.

Mulțumim pentru tot Victor Pop. Dumnezeu să te odihnească în pace!