Constănțeanul Emil Ghinea a bifat a doua victorie din carieră, în weekend, la Reșița, unde s-a impus din nou în fața rivalului său de la Categoria II, brașoveanul Octavian Ciovică, la o diferență de numai 39 de zecimi de secundă după două manșe de concurs.

După succesul de la Rânca, etapă de coeficient 1, Ghinea a obținut acum cel mai important succes al carierei, pe un traseu deja celebru, cel din Valea Domanului. Nimic nu prevestea răsturnarea de situație din ultima urcare, Ciovică dominând atât manșele de recunoașteri și antrenamentele de sâmbătă, cât și recunoașterile de duminică. Mai mult, în prima manșă de concurs, brașoveanul aflat pe un Radical SR8 a bifat și cel mai bun timp al etapei, un 2:08,661.

Extrem de calculat, Ghinea (Norma M20F) a crescut ritmul pe fiecare manșă, de la 2:27,179 la prima recunoaștere și până la 2:09,261 în a doua urcare de concurs, urcare care i-a adus și victoria. Cu un 2:09,443 pe prima manșă, Ghinea a avut un timp total de 04:18,704, fiind mai rapid cu numai 0,039 decât Ciovică (2:08,661 și 2:10,082). De altfel, bătălia pentru Cupa Reșița s-a dat între cei doi, fiind singurii cu monoposturi înscriși.

Podiumul open a fost completat de Alexandru Pițigoi (Porsche 9911), care a dus la rândul său o luptă la secundă cu Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5). Cu un avantaj de mai puțin de 0,8 secunde după prima manșă de concurs, Pițigoi și-a adjudecat victoria la Categoria I după ce și în cea decisivă a pilotat excelent, stabilind și timpul de referință pentru această divizie, un 2:18,092. Podiumul Categoriei I de la Reșița a fost completat de Andrei Mitrașcă (Dacia STCC).

În ceea ce privește grupele, conform noilor coeficienți, Pițigoi s-a impus la 2, Cășuneanu la 3, Riccardo Tarabelli (Renault Clio) la 4, Andrei Precup (Seat Toledo) la 5, iar Alexandru Krepelka (Honda Civic) la 6.

După această etapă, a doua de coeficient 2 din acest sezon, Ciovică își păstrează fotoliul de lider al Categoriei II, cu 48 de puncte, urmat de Emil Ghinea, cu 43 de puncte, și Botond Szabo, cu 25,5 puncte. La Categoria I, Costel Cășuneanu rămâne lider autoritar cu 57 de puncte, urmat de Alexandru Pițigoi cu 40 de puncte și bulgarul Pavel Shenkov cu 28 de puncte.

Următoarea etapă programată este una de Categoria I, cea de la Valea Uzului, pe 23 iulie, iar apoi urmează cea de la Straja, Hunedoara, pe 13-14 august, care va avea coeficient 2. Aceasta din urmă va găzdui și etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2.