Etapa a 2-a a Campionatului Național de Drag Racing, programată sâmbătă și duminică pe Aeroportul Internațional din Arad, va aduce la start peste 150 de piloți din România și străinătate, cu toții urmând să se întreacă pentru a obține cei mai buni timpi la volanul unor mașini  spectaculoase.

Atracția principală a etapei la care vor participa și piloți din Bulgaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Polonia și Republica Moldova, va fi tirul cu motor supersonic, de 60.000 cai putere. Acest vehicul impresionant generează o forță extraordinară și va oferi cu siguranță un spectacol unic pentru public.

Cu ocazia zilei de 1 Iunie (Ziua Internațională a Copilului), pentru cei mici va fi amenajat un loc special de joacă. Acesta include și o zonă cu tobogane, dar organizatorii au pregătit și alte activități distractive. Accesul copiilor cu vârsta până în 14 ani va fi gratuit.

Publicul va beneficia de transport gratuit cu microbuze de la parcare la zona de curse. Astfel, va fi asigurat accesul facil pentru toți participanții, eliminându-se grija găsirii unui loc de parcare aproape de pistă.

Mai multe facilități pentru spectatori

Spectatorii vor avea ocazia de a intra în ”parcul rece”, unde vor putea vedea mașinile de concurs și vor putea interacționa direct cu piloții. Vor mai fi și zone special amenajate pentru drift, cu piloți profesioniști, zonă de expoziție auto, dar și posibilitatea închirierii kart-urilor pentru întreceri în zona de drift.

Cursele vor putea fi urmărite din tribune, care vor fi de trei ori mai mari față de etapa precedentă. Spectatorii vor avea ocazia să urmărească reluările, afișarea timpilor intermediari și finali pe ecrane speciale.

Zona de food a fost la rândul ei extinsă, astfel că toți cei prezenți vor avea loc suficient la dispoziție. Competiția și interviurile cu piloții vor fi transmise live pe pagina de YouTube a FRAS.