Răzvan Frățianu a câștigat etapa organizată pe circuitul Transilvania Motor Ring din Mureș și este noul lider al Campionatului Național de Drift după primele două runde din 2019.

Suceveanul, campion național în 2011, a obținut locul 4 în calificări și a avut nevoie de 4 victorii în battle-uri pentru a-și adjudeca prima poziția în prima etapă de drift organizată vreodată pe acest circuit.

În marea finală, Frățianu l-a învins pe bulgarul Danko Dimitrov. Până atunci, acesta a trecut de Valentin Olteanu (Top 16), Cătălin Trifan (Top 8) și Radu Moise (Top 4), în timp ce bulgarul, al 15-lea în calificări, a eliminat nu mai puțin de trei foști campioni naționali: Traian Bușe (Top 16), Sorin Ene (Top 8) și Călin Ciortan (Top 4).

În finala pentru locul 3, Radu Moise a câștigat împotriva lui Călin Ciortan. Interesant e faptul că ambii au avut probleme înaintea etapei. Moise a avut nevoie de un alt motor cu doar 24 de ore înaintea calificărilor, în timp ce Ciortan a renunțat la Nissan-ul cu care a început sezonul chiar în ziua calificărilor și a concurat pe un BMW e30.

La prima cursă din 2018 pe plan intern, campionul național en-titre Iulian Jumuga a fost cel mai bun în calificări, însă a pierdut după un „one more time” în Top 16 contra bulgarului Plamen Angelov.

Clasamentele complete după primele două etape sunt disponibile aici.

Rezultatele din Top 16 la Pro sunt disponibile aici.

Rezultatele complete ale calificărilor de la Clasa Pro sunt disponibile aici.

După două etape, liderul campionatului este Răzvan Frățianu, cu 137 de puncte, urmat de bulgarul Danko Dimitrov, cu 122 de puncte, iar al treilea clasat este Sorin Ene, cu 102 puncte.

Peste 1.000 de persoane și-au achiziționat bilet pentru a fi prezente pe Transilvania Motor Ring la etapa doua, transmisă în direct de postul Pro X.

La Semi Pro, bulgarul Daniel Tonchev și-a asigurat victoria de la Târgu Mureș după o finală împotriva lui Dumitru Ghiță. România a avut câștig de cauză în finala mică, atunci când Alin Botiș a trecut de Diyan Zhelyazkov, cel care obținuse cel mai bun punctaj în calificări.

Clasamentele complete după primele două etape sunt disponibile aici.

Rezultatele din Top 8 la Semi Pro sunt disponibile aici.

Rezultatele complete ale calificărilor de la Clasa Semi Pro sunt disponibile aici.

Daniel Tonchev este totodată noul lider al campionatului de la Semi Pro, cu 99 de puncte, urmat de Dumitru Ghiță, cu 99 de puncte, și Alin Botiș, cu 86 de puncte.

A treia etapă din Campionatul Național de Drift va avea loc în perioada 20-21 iulie pe TransRarău și va fi transmisă în direct pe Pro X.