A treia etapă din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend pe TransRarău, la o altitudine de peste 1500 de metri. Un total de 33 de piloți s-au înscris la startul rundei montane de drift, dintre care 16 vor concura la Clasa Pro, informează RoDrift.

Confruntarea cailor putere care are loc pe DJ 175B, între km 12 şi 15, din localitatea Pojorâta, judeţul Suceava, a devenit deja o tradiţie pentru driftul autohton, în ultimii ani, competiţia atrăgând zeci de mii de spectatori din toată ţara. Competiția va atrage participare internațională și în acest an, bulgarii Ivan Ivanov, Danko Dimitrov și Plamen Angelov fiind pe lista de înscrieri.

Etapa, care se va desfășura sub denumirea de Către Viziunea Zero, se anunță spectaculoasă, primii clasați de la ambele clase urmând să se dueleze pe traseul montan. Cu două victorii din două posibile în actuala stagiune, Claudiu Adam (18 ani) poate face un pas important către titlu dacă se va impune la debutul său pe TransRarău. Va avea însă o misiune dificilă, favoriții locali Bogdan Pădurariu și Răzvan Frățianu, dar și experimentații Sorin Ene, Gabi Imre, Rareș Gîrda și Radu Moise fiind gata să dea lovitura în weekend.

La Semi Pro vor fi prezenți mai mulți reprezentanți din noua generație, de la juniorii de 14 ani, Alice Ene și Gabi Imre jr, și până la actualul lider, Natalia Iocsak (18 ani). Pe lângă competiția în sine, etapa montană de pe TransRarău va avea și un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește condusul defensiv.

Toți cei 33 de piloți vor fi prezentați vineri, de la ora 17:00, pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc, urmând ca sâmbătă să aibă loc antrenamente și calificări, iar duminică de la ora 15:30 sunt programate battle-urile finale transmise în direct de Pro X.