Credit photo: rallyzoom.ro

Campionul național absolut la raliuri din 2011, Vali Porcișteanu, a câștigat Raliul Aradului Kia 2018, primul succes de la revenirea sa pe traseul de concurs, performanța fiind sinonimă și cu preluarea fotoliului de lider în Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Pe o Skoda Fabia R5, Porcișteanu, cu Dan Dobre în dreapta, a profitat de abandonul favoritului Simone Tempestini (Sergiu Itu copilot) care a ieșit în decor la Super Speciala din centrul Aradului. Câștigătorul primelor două runde ale CNRD, Tempestini câștigase și primele trei probe speciale ale competiției puse în scenă de AMC Racing.

Astfel, în ziua a doua, Porcișteanu și Dobre au câștigat cele patru din cele cinci probe speciale, terminând Raliul Aradului Kia cu timpul de 01:22:27,9.

Ultima victorie înregistrată de Vali Porcișteanu fusese consemnată în 2012, când a terminat pe locul 2 în clasamentul general. Ulterior, după un alt sezon complet, în 2013,  campionul național absolut din 2011 a avut doar apariții sporadice până în 2017 când s-a întors cu forțe proaspete.

Victoria de la Arad este cu atât mai importantă pentru Porcișteanu cu cât în urma acestei runde a preluat și fotoliul de lider în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Astfel, Porcișteanu a adunat 88 de puncte după trei etape, cu 5 peste Simone Tempestini.

Locul 3 la general este ocupat de Dan Gîrtofan(copilot Tudor Mârza), cu 69 de puncte, acesta terminând pe 2 la Arad, pe Skoda Fabia R5, cu timpul de 01:24:30,2. Podiumul etapei a fost completat de campionul național en-titre Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5), cu Sebastian Itu în dreapta, care au terminat probele speciale în 01:26:26,8.

Credit photo: rallyzoom.ro

La rândul său reîntors în competiții, campionul din 2016 la 2 Roți Motrice, Cupa Dacia, Juniori și la Clasa 9, Raul Badiu a reușit o noyă victorie superbă la Arad, terminând alături de Gabriel Lazăr, pe un Suzuki Swift Sport, pe locul 7 la general. Cei doi și-au adjudecat victoria la 2 Roți Motrice, Cupa Suzuki și la Clasa 9 în acest weekend.

Cupa Dacia a fost câștigată de Mihnea Mureșan și Marcus Andreoiu, însă Andrei Mitre domină clasamentul cupei monomarcă după primele trei runde datorită faptului că, alături de Horațiu Baltador a terminat pe podium și la Arad, pe locul secund. Rezultatele complete și clasamentele sunt pe www.live.fras.ro

Rezultatele urmează să fie omologate de Comisia de Competiții a FRAS, care se va reuni marți.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop va avea loc în perioada 15-16 iunie la Bacău.