Istoricele revin duminică pe Circuitul Motorpark din Adâncata în cadrul etapei a IV-a a Campionatului Național de Regularitate și Viteză pe Circuit, concurenții având parte de o provocare inedită: parcurgerea circuitului în sens antiorar.

Duminică, 11 iulie, 64 de autovehicule istorice vor fi prezente la Motorpark, unde piloții vor fi obligați să își aleagă alte repere și să-și pregătească altă abordare a virajelor, precum și alți timpi intermediari și de referință, dat fiind că vor parcurge circuitul în sens invers față de cum erau obișnuiți.

Concurând în cele 3 categorii deja consacrate, regularitate auto, regularitate moto și viteză pe circuit, istoricii sunt pregătiti de o noua sarbătoare în familie, urmând să se împartă în clasele sedan, coupe și cabriolet.

Romanian Retro Racing, campionatul istoricelor pe circuit, oferă ocazia și doamnelor și domnișoarelor de a urca pe podium la finalul zilei, răsplatind astfel eforturile făcute din postura de pilot sau din postura, mult mai complexă, de copilot, premiind concurentele în cadrul clasei Women in Motorsport.

Premierea acestei etape o reprezintă prezența la start a celui mai tânăr pilot licențiat din cadrul Campionatului, Levana Ognean, care la doar 17 ani va lua startul la volanul unui Austin Mini, restaurat și pregătit minuțios.

În cadrul Dacia Revival, Gabriel Conduris revine la volanul Daciei 1310 de Grupă 1 și îl va avea ca adversar direct pe Vlad Dorobanțu, în timp ce celelalte 3 Dacii prezente la start vor căuta supremația Grupei 2 în cadrul subclasei Dacia Revival.

Accesul publicului este permis și gratuit cu respectarea obligatorie a normelor sanitare în vigoare. Evenimentul debutează începând cu ora 9:00 și se va încheia la 15:30, odată cu festivitatea de premiere, urmând să fie transmis în direct pe LookSport 3.

Sezonul Romanian Retro Racing Look Sport din 2021 este susținut de partenerii Foerch România, Motul România, Oldtimer Studio, Toyota România și publicatia Racing Wheels. Campionatul este dedicat membrilor Retromobil Club România și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).