Pentru prima dată în România, echipajul Mert Becce/Sertac Tatar (Turcia) a câștigat locul 1 la general în cadrul Cupei Baja 555 România, ajunsă la a 5-a ediție, în timp ce echipajul românesc format din Emil Nestor și Horia Platona a terminat pe locul 3 la categoria T1.

Evenimentul a contat și ca etapă în Campionatul Național de Motociclism, a 3-a, unde la Profi victoria i-a revenit lui Ionuț Florea, urmat de Ganea Valentin și Ferenc Fodor.

La SSV, echipajul Cf Moto Romania Racing Team, format din Rudolf Hofmann (cel mai tânăr licențiat FRAS la doar 14 ani) și Pavel Hofmann, a reușit parcurgerea în aproximativ 12 ore a 500 km de aventură dificilă și a confirmat “abonamentul” la podium, fără greșeli de navigare, un aspect foarte apreciat.

Competiția organizată de ACS Baja 500 Motosport s-a desfasurat în județul Buzau și a adunat un total de 40 de echipaje și piloți la Auto, SSV și Moto. Traseul a fost unul de 547 de kilometri pentru avansați și de 383 pentru promo și debutanți.

Susținerea și participarea masivă din partea instituțiilor Județului Buzău – Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Județean, Jandarmeria, Poliția Rutieră, Poliția Locală, ISU – și delegației Prefecturii Județului Călărași au permis buna desfășurare a evenimentului și fără incidente.

De asemenea, voluntarii de la Rescue 4×4 au fost alături de organizator cu peste 16 mașini pentru siguranța concurenților.

Clasamentele complete sunt disponibile AICI.