Tiberiu Lupșa, alături de Adi Teslovan, la Raliul Argeșului

Odată cu Raliul Argeșului, directorii de concurs – persoanele care trebuie să ia decizii ultrarapide în situații de criză – sunt mai bine „înarmați” cu cunoștinte despre ceea ce înseamnă deplasarea unui automobil de competiții, capacitatea de frânare, de schimbare de direcție etc.

Prin urmare, în urma unui demers al FRAS, Comisia de Raliuri a apelat la sportivi de top ce concurează în Campionatul Național de Raliuri Betano, care s-au arătat foarte disponibili și au oferit locul din dreapta lui Tiberiu Lupșa, directorul adjunct la Raliul Argeșului.

Piloții care au acceptat să-i ofere oficialului FRAS, pe Shakedownul de la Raliul Argeșului, o experiență de neuitat au fost Adrian Teslovan și Sebastian Barbu.

Astfel, Tiberiu Lupșa are, acum, o imagine mult mai completă asupra raliurilor ceea ce va ajuta la deciziile pe care le va lua în conducerea curselor.

„A fost o experiență care m-a făcut să înțeleg mult mai profund ceea ce simt și ce văd concurenții în timpul concursului și timpul de reacție pe care îl au la dispoziție pentru diversele situații pe care le pot întâlni.

Din punct de vedere al unui pasionat de automobile și de condus, experiența a fost una incomparabilă cu orice mașină de stradă, chiar și modele puternice, cu veleități sportive.”, ne-a declarat Tiberiu Lupșa.

La etapele de raliu care vor urma și alți oficiali ai FRAS, care vor îndeplini funcții de director de concurs, vor avea parte de acest tip de experiență.

Le mulțumim sportivilor pentru această colaborare și sperăm ca pe viitor să ne mai ajute cu astfel de experiențe, atât pe asfalt, cât și pe macadam.