Federația Română de Automobilism Sportiv vine în sprijinul organizatorilor ale căror etape vor fi transmise pe TV sau YouTube prin achiziționarea unui echipament Starlink, acesta furnizând internet în zone fără semnal.

Starlink este un sistem dezvoltat de SpaceX (conceptul lui Elon Musk) ce primește internet direct din sateliții aflați pe orbita Globului Pământesc. Datorită acestei tehnologii transmisiunile LIVE de la competițiile FRAS vor putea fi făcute și din zone fără semnal GSM, sau cu semnal slab al internetului mobil, Starlink-ul fiind una dintre cele mai accesibile și eficiente metode de livrare a internetului pentru zonele remote.

Dispozitivul se va pune în funcțiune în premieră la prima etapă din cadrul Trofeului Masters de Viteză în Coastă 2023 ce se desfășoară în acest weekend la Râșnov, ulterior sistemul va fi folosit și la transmiterea altor etape/evenimente ale căror trasee sunt în afara acoperirii datelor mobile. Tot în acest weekend, un dispozitiv similar va fi folosit și pentru transmiterea în direct a primei etape din Campionatul Național de Off Road.

Membrii federației care organizează evenimente unde pot îmbunătăți calitatea desfășurării prin folosirea acestui dispozitiv, pot solicita acest lucru la secretariatul FRAS sau la adresa office@fras.ro.