Federația Română de Automobilism Sportiv lansează astăzi, în mod oficial, înscrierile pentru Raliul României Unite 100, o competiție atipică și destinată oricăror posesori de carnet de conducere.

Participanții nu vor avea nevoie de licență FRAS sau un automobil acreditat, iar taxa de înscriere este 0. Singura condiție pentru a fi înscris în concurs este trimiterea unui mesaj cu textul „Înscriere la Raliul României Unite 100” pe pagina oficială de facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv și, ulterior, urmarea pașilor necesari pentru acumularea de puncte.

Înscrierile sunt deschise începând de astăzi, 5 noiembrie, și se vor încheia pe 24 noiembrie. Concursul va debuta oficial pe 25 noiembrie și se va încheia pe 1 decembrie. Astfel, concurenții, pe tot parcursul traseului, vor pilota și naviga numai autovehiculele cu care s-au înscris. Toți participanții pot invita în mașini, pe traseu, în diferitele momente ale cursei sau pe tot parcursul acesteia, invitați (vedete, sportivi, persoane publice etc). Piloții sunt obligați să respecte legislația rutieră în vigoare.

În permanență, toți concurenții înscriși în „Raliul României Unite 100” vor fi obligați să aibă în mașină un steag al României (orice dimensiune sau material), vor îmbrăca ținute decente (de preferat istorice) și vor manifesta un comportament civilizat în trafic.

Traseul nu este impus, nici ca lungime și nici la nivelul configurației, acesta fiind lăsat la libera inițiativă a participanțiilor, astfel încât orice echipă sau concurent să poata lua startul din propria localitate de domiciliu, iar sosirea să poată coincide cu startul.

Clasamentul la „Raliul României Unite 100” se va întocmi astfel: câștigă echipajul, respectiv echipa care va puncta în cele mai multe locuri în perioada de desfășurare a evenimentului (25 noiembrie-1 decembrie). Piloții care vor participa cu masini românesti vor primi din start o bonificație de 250 de puncte, în timp ce camioanele, indiferent de marcă, vor primi o bonificatie de 500 de puncte. În locurile importante de punctaj se vor face fotografii și/sau filmulețe explicite, care trebuie să fie postate pe pagina evenimentului Raliul României Unite 100.

Trecerea prin orașele București, Iași, Chișinău, Sibiu și Alba-Iulia le va aduce participanților (în afara celor care locuiesc în respectivele orașe) un bonus de 300 de puncte/oraș, restul orașelor vor fi punctate cu 100 de puncte, iar monumentele istorice importante cu 300 de puncte (exemplu: castre, cetăți, situri, mausolee, locuri istorice reprezentative etc). Toate pozele și filmulețele trebuie să fie postate EXCLUSIV PE PAGINA EVENIMENTULUI DE FACEBOOK PENTRU A FI LUATE ÎN CALCUL. Pagina evenimentului o găsiți aici.

Vor fi puse în joc premii constând într-un set de anvelope de la Dunlop, partenerul oficial FRAS, și cursuri de conducere defensivă la școlile partenere: Giri Rally School (Brașov), Vallino Racing School (Pitești), Napoca Rally Academy (Cluj-Napoca), Danny Ungur Racing (Cluj-Napoca) și Academia Titi Aur (Crevedia).