Federația Română de Automobilism Sportiv s-a clasat din nou în topul celor mai mediatizate federații sportive naționale, conform unui studiu realizat de Media Trust pentru luna mai 2023. Conform acestei surse, FRAS se află pe locul 4 din peste 70 de federații sportive naționale.

FRAS este considerată „surpriza lunii”, cu 405 materiale, în acest studiu de monitorizare a aparițiilor din presa tradițională, online, dar și social media, fiind depășită doar de fotbal (6324), canotaj (463) și handbal (437), ultimele la mică distanță.

Suntem onorați să fim în acolo în „vârf”, o postură care ne onorează și ne responsabilizează, însă nu considerăm că suntem o surpriză, având în vedere evoluția din ultimii ani.

Pe de altă parte, deși, conform Media Trust, FRAS a beneficiat de un total de 405 materiale, Klarmedia, agenția de monitorizare cu care FRAS are contract, a transmis în raportul dedicat lunii mai o vizibilitate de peste 1.500 de apariții în tot ceea ce privește presa, excluzând aici mențiunile din social media și radio.

Astfel, automobilismul sportiv a beneficiat de nu mai puțin de 167 de difuzări tv de-a lungul lunii mai în special pentru etapele de raliu, super rally, women rally, drift, off road și viteză în coastă. De asemenea, există aproape 1300 de mențiuni în presa online, iar aproape 70 sunt din presa tipărită națională sau locală.

Vă mulțumim tuturor! Împreună suntem FRAS!