Cei aproape 300 de juniori licențiați în cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv se întorc, astăzi, în băncile școlilor, și vor încerca să îmbine rezultatele școlare cu pasiunea pentru motorsport.

Unul dintre juniorii cu cele mai multe prezențe în competițiile FRAS este Alexandra Teslovan, care ne-a și transmis câteva cuvinte odată cu începerea anului școlar: „După un weekend plin și obositor la Raliul Iașiului, nu am putut lipsi în prima zi de școală. Mă bucur că sunt înapoi în bancă alături de colegii mei. Este greu să gasești un echilibru între școală și competiții, dar nu este imposibil. Cu pasiune și ambiție poți îmbina școala cu sportul.”

La rândul său, Luca Savu se află în primul an de liceu, la Cluj. Luca este pilot licențiat în 2023 la Radical Cup, și participă, în premieră, la Formula 4 din campionatul francez: „Începând de astăzi pornesc într-o nouă etapă a vieții, și anume liceul. Sunt cel puțin la fel de nerăbdător să încep orele de curs, pe cât de mult aștept fiecare etapă de F4. Lucrurile bune se întâmplă mai repede decât ți-ai imagina, mai ales dacă ți le dorești cu adevărat… așa vin și rezultatele în sportul cu motor. De ambele părți este nevoie de muncă, efort și, bineînțeles, seriozitate.”

Colegul lui Savu din Formula 4, Andrei Dună, a precizat: „Mă bucur enorm de faptul că a început școala, îmi era dor de colegii mei așa cum îmi este dor de Formula 4, după aproape două luni de pauză. Am început clasa a XI-a, profilul mate – info intensiv, îmi plac cele două materii foarte mult. Consider că un sportiv trebuie să fie echilibrat din toate punctele de vedere – cultural, psihic, fizic, emoțional – pentru a putea reuși.”

FRAS le urează tuturor juniorilor licențiați un an școlar reușit, cu rezultate excelente și putere de concentrare!