Credit photo: Facebook/Africa Eco Race

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) ține să mulțumească Ambasadei României din Senegal, Excelenței Sale doamna ambasador extraordinar și plenipotențiar Elena Ștefoi, domnului consilier diplomatic Ciprian Gabriel Oros, domnului secretar George Cătineanu, precum și funcționarului consular doamna Carmen Cătineanu, pentru operativitatea cu care s-au implicat în ajutarea echipajului format din vicecampionii naționali la Rally Raid, Claudiu Barbu și Paul Spiridon, participant la cea de-a 10-a ediție a Africa Eco Race Monaco-Dakar 2018.

Echipajul nostru s-a confruntat cu o gravă problemă tehnică la autovehiculul de concurs, înainte de ultima etapă, decisivă pentru clasamentul final, iar prin intermediul Ambasadei României din Senegal, aceasta s-a rezolvat într-un timp record.

Astfel, Barbu și Spiridon au rămas în concurs și au încheiat cu succes cea de-a 10-a ediție a competiției care continuă tradiția auto-moto de pe tărâmul african. După aproximativ 6.500 de kilometri parcurși în cele mai dificile condiții, cei doi piloți români s-au clasat pe locul 39 la general și pe 8 la clasa lor.

Eforturile reprezentanților Ambasadei României în Senegal au fost de-a dreptul impresionante și au contribuit decisiv la menținerea sportivilor noștri în cursă și i-au făcut pe toți cei implicați să se simtă mândri că sunt români în condițiile în care zeci de echipaje din toată lumea au abandonat în acest an la Africa Eco Race Monaco-Dakar 2018, majoritatea din motive tehnice.

Norris Măgeanu
președinte Federația Româna de Automobilism Sportiv

Mihai Leonte
președinte Comisia Națională de Rally Raid din cadrul FRAS