În urma acțiunilor întreprinse de FRAS, Comisia Națională de Off Road, autoritățile locale din Bistrița, Bihor și Maramureș, dar și a întregii comunități de Off Road din România, concursul ilegal de off road ”SuperKarpata Trophy” a fost oprit.

Comisia Națională de Off Road din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) a semnalat acest eveniment ilegal, încă dinainte de a fi început, către toate autoritățile competente în vederea stopării și sancționării organizatorilor.

În urma acestui demers, întreaga comunitate de Off Road din România s-a mobilizat exemplar, așa cum o face ori de câte ori este nevoie, și, prin urmare, atât concurenții, cât și organizatorul, în urma colaborării cu autoritățile naționale, au fost sancționați și opriți. Astfel de acțiuni de impiedicare a evenimentelor ilegale au mai fost luate și împotriva altor organizatori în trecut, iar de fiecare dată colaborarea cu organismele statului a dat rezultate.

Comunitatea Off Road participă cu mașinile din dotare la foarte multe acțiuni, unele caritabile, venind în sprijinul ISU, Romsilva, Jandarmeriei, Poliției, Garda de Mediu și Garda Forestieră, dar și altor instituții care au solicitat ajutorul.

Cluburile de Off Road din România au la nivel local protocoale de colaborare cu toate aceste instituții și ne dorim ca pe viitor să mai încheiem astfel de protocoale și cu alte entități precum ANANP (Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate).

De asemenea, FRAS nu va tolera desfășurarea niciunui eveniment din sfera automobilismului sportiv fără avizele necesare și din partea celorlalte autorități, ceea ce asigură respectarea regulamentelor și a legilor în vigoare.

În încheiere, FRAS și Comisia Națională de Off Road țin să mulțumească pentru reacțiile prompte ale autorităților și buna colaborare care a dus la oprirea desfășurării evenimentului “SuperKarpata Trophy” următoarelor entități:

– Jandarmeria Română, prin inspectoratele Bistrița, Bihor și Maramureș
– Poliția Română, prin inspectoratele Bistrița, Bihor și Maramureș
– Garda Forestieră din județele Bistrița, Bihor și Maramureș
– Garda de Mediu din județele Bistrița, Bihor și Maramureș
– Romsilva
– Agenția Națională a Ariilor Naționale Protejate
– Ministerul Mediului
– Ministerul Turismului
– Consiliile Județene Cluj, Mureș, Alba, Bihor, Baia Mare, Satu Mare, Hunedoara, Arad
– Registrul Auto Român (RAR)
– Întreaga comunitate a sportivilor de Off Road și Enduro din România.
– CS Geto Dacii Liberi