Generali România rămâne și în 2024 partenerul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) privind asigurarea evenimentelor sportive (etape de campionate naționale, cupe și/sau evenimente restricționate).
Generali România este unul dintre primii 10 asigurători locali conform volumului total de prime brute subscrise și face parte din grupul italian Generali. Independent din 1831, grupul este unul dintre cei mai mari asigurători din lume și activează în 50 de țări. Cu aproape 72.000 de angajați și 61 de milioane de clienți, grupul ocupă o poziție de lider pe piețele vest-europene și un loc tot mai important pe piețele din Europa Centrală și de Est și din Asia.
De asemenea, parteneriatul dintre FRAS și Generali România, început în 2019, se va derula tot prin intermediul Trust Brokers, care se află în topul celor mai importanți brokeri de asigurare din tară.
Astfel, organizatorii de competiții au la dispoziție 3 variante de polițe, cu 3 franșize diferite, dar suma asigurată rămâne aceeași pentru fiecare disciplină în parte.
Anexa cu valorile polițelor pentru asigurarea evenimentelor sportive din sezonul competițional 2024 o regăsiți AICI.
Franșiza este partea din daună suportată de beneficiarul despăgubirii poliței de asigurare, în acest caz de către organizator.
Fiecare dintre cele 3 variante de poliță are două tipuri de franșize:
– o franșiză generală pentru orice daune provocate terților (spectatori, bunuri ale localnicilor: automobile, garduri, case etc), cu valori în funcție de suma asigurată.
Întrucat în cazul de față beneficiarii poliței sunt terțe persoane sau entități (spectatori, proprietari de bunuri etc) este foarte probabil ca aceștia să solicite plata franșizei sau a daunei (în cazul în care valoarea daunei este mai mică decât valoarea franșizei) de la organizatorul evenimentului.
– o franșiză pentru elementele de drum (stâlpi, parapeți, glisiere, borduri etc mai puțin calea de rulare: șosea, macadam, drumuri forestiere), în valoare de 3.500, 5.000 sau 7.500 lei, în funcție de opțiunea poliței aleasă.
Pentru o mai bună înțelegere a modului de funcționare al franșizei, aveți la dispozițiie câteva exemple:
1. Un autoturism din concurs iese în decor avariind balustrada de pe marginea drumului; devizul de reparație este de 2.500 lei. În acest caz, compania de asigurări nu va acorda nicio despăgubire, deoarece oricare din cele 3 franșize,care puteau fi alese, sunt mai mari decât valoarea daunei. Valoarea daunei (2.500 lei) va fi suportată integral de către organizatorul concursului.
2. Un autoturism din concurs iese în decor avariind balustrada și un stâlp de electricitate de pe marginea drumului; devizul de reparație este de 6.500 lei. În acest caz,compania de asigurări va proceda astfel:
– nu va acorda nicio despăgubire,dacă a fost aleasă varianta de franșiză de 7.500 lei, deoarece valoarea acesteia este mai mare decât valoarea daunei.
– va acorda o despăgubire de 6.500 – 5.000 = 1.500 lei,în cazul în care polița era cu franșiză de 5.000 lei.
– va acorda o despăgubire de 6.500 – 3.500 = 3.000 lei,în cazul în care polița era cu franșiză de 3.500 lei
3. Un autoturism din concurs iese în decor avariind gardul de lemn al unei proprietăți aflate pe marginea drumului; devizul de reparație este de 400 lei. În acest caz,compania de asigurari nu va acorda nicio despăgubire, deoarece valoarea franșizei (500 lei) este mai mare decât valoarea daunei. Astfel, valoarea daunei (400 lei) va fi suportată integral de către organizatorul concursului.
4. Un autoturism din concurs iese în decor avariind garajul unei proprietăți aflate pe marginea drumului; devizul de reparație este de 1.400 lei. În acest caz, compania de asigurări va acorda o despăgubire de 1.400 lei (valoarea daunei) – 500 lei (valoarea franșizei) = 900 lei. Valoarea franșizei (500 lei) va fi suportată integral de organizatorul concursului.
După ce se va informa cu privire la cele 3 variante de polițe, organizatorul va comunica Secretariatului FRAS opțiunea aleasă, astfel încât să primească și să achite factura aferentă.
Condițiile generale le puteți vizualiza AICI.
Clauza – Asigurarea de răspundere civilă legală a organizatorilor de evenimente o puteți vizualiza AICI.
Clauza L – Asigurarea de răspundere civilă legală a producătorului pentru pagube generate de produsele cu defecte o puteți vizualiza AICI.
În cazul producerii unui accident, organizatorii au obligația ca în prima zi lucrătoare de după eveniment să anunțe Secretariatul FRAS privind intenția de deschidere a dosarului de daună, dacă situația o impune.
Vă mulțumim!