Norbert Maior și Francesca Maior, la etapa din Polonia

După ce au obținut locul 2 etapa trecută în Polonia, la ERC Junior și ERC4, echipajul Norbert și Francesca Maior a obținut locul 3 în clasamentele celor două grupe și la Raliul Letoniei 2023.

În cadrul Tet Rally Liepaja s-au mai prezentat la start echipajul Soria Paulo/Sergiu Itu, care s-a clasat pe locul 22, iar Bogdan Cuzma, alături de Minor Ilka, a terminat pe locul 37. Multiplul campion al României, Simone Tempestini, nu a participat la această etapă.

„Am avut o problemă tehnică pe proba a 3-a, pierzând peste 40 de secunde și am căzut mult clasament. A urmat o cursă de recuperare și la final am terminat pe locul 3. Rezultatul ne ține motivați pentru mai departe”, ne-a declarat Norbert Maior, la finalul competiției câștigată de echipajul Sesks Martins/Francis Renas.

Pentru echipajul brașovean urmează o nouă etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano – Raliul Maramureșului, apoi va încerca să participe la Raliul Suediei, ultima rundă pe macadam din cadrul FIA ERC 2023.

„După Baia Mare, vom merge in Suedia, noi așa ne dorim. După asta vor începe etapele de asfalt, unde ne vom simți și mai bine”, a mai declarat Norbert Maior, clasat pe locul 31 la finalul etapei din Letonia, a 4-a etapă din Campionatul European de Raliuri.

În clasamentul general al FIA ERC 2023 continuă să conducă britanicul Hayden Paddon, cu 113 puncte, în vreme ce Simone Tempestini a coborât pe locul 17, cu 16 puncte, după această rundă.

La ERC 4, Norbert și Francesca Maior ocupă locul 6 (45 pct), după 4 etape, în vreme ce în clasamentul Junior ERC se află pe locul 2, cu același număr de puncte, după disputarea primelor două runde.