Norbert Maior / Francesca Maior, locul 2 la ERC Junior – Raliul Poloniei 2023

Trei echipaje din România au fost la startul etapei a 3-a din Campionatul European de Raliuri (FIA European Rally Championship) – Raliul Poloniei, Norbert Maior și Francesca Maior obținând locul 2 în clasamentul ERC Junior și ERC4.

Simone Tempestini și Sergiu Itu au obținut locul 8, la general, adjudecându-și proba 8, în vreme ce Bogdan Cuzma a abandonat, în urma unui impact frontal cu un balot de paie.

“Locul 2 în clasamentul Juniorilor din Campionatul European de Raliuri este cu siguranță o realizare cu care ne mândrim. Plecăm de aici cu speranța că vom reuși să ne aflăm și la startul următoarei etape, în Letonia, dar va trebui cu siguranță să muncim mai mult pentru a găsi sprijinul și resursele necesare pentru ca acest lucru să devină realitate”, a spus Norbert Maior la finalul rundei din Polonia, unde s-a clasat pe locul 22 la general.

Echipajul Sesks Martins/Francis Renas a câștigat Raliul Poloniei.

În clasamentul general al FIA European Rally Championship 2023, după 3 etape, conduce britanicul Hayden Paddon, cu 82 de puncte, urmat de italianul Yoann Bonato și letonul Martins Sesks, cu 47 de puncte, în vreme ce Simone Tempestini ocupă locul 14.