Gheorghe Ticuță a reușit să își mai adauge două titluri în palmares.

Gheorghe Ticuță și-a adjudecat pentru al doilea an consecutiv titlul de campion la Open în Campionatul Național de Rally Cross, încheiat la finalul săptămânii trecute.

Conform regulamentului, la final de sezon, punctajul se calculeaza N-1, unde N este numărul etapelor, din care se scade runda în care pilotul respectiv a obținut cel mai mic punctaj, incluzând aici și neparticiparea.

Astfel, după 7 runde, Ticuță a adunat 106 puncte. Adrian Rizoiu, cu 98 de puncte, și-a asigurat titlul de vicecampion național open la rally cross, în timp ce a treia poziție în acest top final este ocupată de Mihai Berbecaru.

Gheorghe Ticuță și-a asigurat victoria și la Clasa H3, așa cum se întâmpla și în 2017. Pentru al treilea an consecutiv al acestei clase, titlul de vicecampion ajunge la Mihai Berbecaru. Radu Băcârcel va urca pe a treia treaptă a podiumului de premiere a clasei H1 la Gala Campionilor FRAS din decembrie.

Tot pentru al doilea an consecutiv, dar la H2, s-a impus și Robert Boncescu. Cu 133 de puncte la final de sezon, acesta l-a devansat pe Octavian Stan (110 puncte), campionul din 2016. Podiumul clasei a fost completat de Bogdan Achimoiu.

După ce în 2015 și 2017 a câștigat titlul la Juniori, Alexandru Gheorghe a reușit în acest an să se impună la Clasa H1 după cele 7 etape. La primul său an în Campionatul Național de Rally Cross, Eduard Marin a obținut poziția de vicecampion, în timp ce al treilea a fost Niță Iancu. Acesta din urmă reușise anul trecut să încheie pe 2, dar la H2.

Campion în 2013 și de fiecare dată pe podium în ultimii ani, Emil Boroș a reușit în acest an să își mai treacă în palmares un titlu de campion la Clasa H4 a Campionatului Național de Rally Cross, depășindu-l cu doar două puncte pe Romeo Medan. Boroș a adunat 133 de puncte, în timp ce Medan a strâns 131. Campionul H4 din 2017, Dan Bodea a terminat pe 3 în actuala stagiune.

Campion în 2015 și 2016, iar anul trecut pe poziția secundă, Cristian Dunavățu a reușit în acest sezon să îl detroneze pe Tiberiu Lambescu, și și-a adjudecat al treilea titlu din carieră la Buggy 1600 B2.

Super Buggy B3 a fost câștigată anul acesta de Adrian Rizoiu, care l-a devansat pe Vasile Șerban, campionul ultimelor două sezoane. Cristian Dunavățu, noul campinonat de la Buggy 1600, a mai obținut un podium, încheind pe 3 la Super Buggy 1600.

Clasamentele complete din Campionatul Național de Rally Cross 2018 sunt disponibile aici.