Badiu și Fetean au început excelent, însă problemele tehnice le-au spulberat șansa de a câștiga etapa mondială. Sursă foto: rallymax.ro

Raul Badiu și Rareș Fetean au început excelent sezonul în Campionatul Mondial de Raliuri, iar în primele trei probe speciale s-au impus de două ori în divizia Junior WRC, impresionând audiența.

Problemele tehnice le-au distrus visul de a obține victoria la Juniori în etapa care a intrat de anul acesta în calendarul mondial. După ce după PS3 a avut probleme cu servodirecția, începând cu a șasea probă, echipajul tricolor nu s-a mai putut baza nici pe turbină.

În ultima probă, Badiu a ajuns la 1 minut și 45 de secunde mai târziu decât finlandezul Joona. Pe PS3, Badiu fusese mai rapid cu aproape 13 secunde decât nordicul.

Problemele tehnice au fost decisive și pentru pierderea podiumului, iar în acest moment, echipajul care a câștigat anul trecut Cupa Dacia în CNR Betano se află pe locul 7, la +2:41.1 față de slovacul Koci, liderul după prima zi din Raliul Croației în divizia juniorilor.

Sâmbătă sunt programate alte 8 probe speciale. În acest moment, echipa tehnică lucrează pentru ca Raul Badiu și Rareș Fetean să fie din nou la start în condiții optime în încercarea de a recupera timpul pierdut în ultimele trei probe de astăzi.