Prima etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă va avea loc între 28 şi 29 martie 2020, la Râşnov, astfel că piloţii care doresc să participe în acest campionat trebuie să depună cererea de licenţiere online, prin intermediul cluburilor, până la data de 7 martie (inclusiv), fără să intre perioada de 21 de zile premergătoare începerii sezonului.

După această dată, la fiecare cerere de licenţiere pentru CNVC se va achita o taxă de întârziere de 25% din valoarea licenţei de 120 de euro.

Pentru a evita acest disconfort, rugăm cluburile afiliate FRAS să aplice cât mai repede pentru licenţele de pilot CNVC 2020 în sistemul online, solicitările urmând să fie procesate în funcţie de ordinea înregistrării.

Taxa de întârziere se va aplica exclusiv cererilor de licenţă trimise după data de 7 martie. În caz că facturarea de către secretariatul FRAS a licenţelor solicitate depăşeşte această dată, nu se va considera întârziere din partea solicitantului, acesta urmând să aştepte facturarea şi, după efectuarea plăţii, eliberarea licenţei.

În momentul înregistrării cererii, trebuie obligatoriu aleasă una dintre cele 3 variante de asigurări pentru sportivi. De asemenea, piloţii care doresc număr preferenţial, vor completa câmpul destinat acestei solicitări, având prioritate dacă au deţinut respectivul număr de concurs în sezonul 2019.

Vă reamintim că, potrivit noilor reglementări, din 2020, pentru a putea debuta în CNVC, un pilot trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care şi participarea la cel puţin 4 etape cumulate de Coastă 2, Autoslalom sau Time Attack.

Solicitarea de licenţă debutant la CNVC se poate face în acelaşi sezon, după ce sportivul în cauză a efectuat minimum 4 etape din disciplinele menţionate mai sus.

Deoarece prima etapă din Campionatul Naţional de Coastă 2 va avea loc pe 21 martie, din 1 martie se aplică o taxă de întârziere de 25% din valoare licenţei, adică 5 euro.

Vă mulţumim şi vă urăm mult succes în noul sezon!