Cu titlul de campion național absolut la raliuri asigurat, Simone Tempestini va lua startul în acest weekend în etapa din WRC, Wales Rally GB. Pilotul Napoca Rally Academy nu a uitat nici de lupta pentru locul 2 în CNRD, unde colegul său Bogdan Marișca se duelează cu Vali Porcișteanu și Dan Gîrtofan.

Este pentru a șasea oară când Simone Tempestini participă la Wales Rally GB, acolo unde în 2016 și-a asigurat titlul de campion mondial WRC Junior. De data aceasta, Simone și Sergiu Itu iau startul la bordul unui Citroen C3 R5, cu care în urmă cu două săptămâni au reușit un rezultat memorabil în Raliul Turciei. Simone Tempestini a vorbit despre toate acestea într-un interviu acordat site-ului FRAS.

Salutare, Simo! În primul rând, felicitări pentru titlul obținut în CNRD și locul 8 în Raliul Turciei. Ai avut două săptămâni incredibile! Cum le-ai caracteriza?

Salut și mulțumesc. Da, într-adevăr au fost două săptămâni foarte intense și frumoase în același timp. Pentru mine, campionatul din România este o competitie de suflet. Concurez pentru rezultatul sportiv, dar și pentru fanii mei, cei care au crescut cu mine, care m-au susținut mereu, iar faptul că am reușit sa câștig pentru a treia oară campionatul național, m-a bucurat mult. Etapa de la Iași a fost importantă, inclusiv prin prisma WRC, pentru ca am putut să fac, în sfârșit, teste în condiții optime, ceea ce m-a ajutat să mă simt mult mai confortabil în noua mașină C3 R5. Am devenit mai prieteni, dacă vrei!

Acest lucru s-a văzut în Turcia, unde duritatea probelor ne-a pus la încercare de mai multe ori, atât pe noi ca echipaj, dar și pe masina de curse. Cred că acolo am avut o interpretare potrivită, când am putut am mers tare, iar când a trebuit, am găsit ritmul potrivit pentru a menaja mașina în porțiunile cele mai rele. Rezultatul din Turcia a fost unul foarte bun, astfel că în WRC 2 am fost tot timpul în luptă cu echipajele din top. Obținerea locului 8 la general a fost mai mult de conjunctură, ca urmare a abandonurilor din WRC, dar oricum a fost foarte frumos!

Cei doi au devenit campioni în CNRD cu o etapă înainte de final.

Cât de mult contează pentru moralul vostru înaintea acestei noi participări în WRC?

Fiecare rezultat bun îți ridică moralul și increderea, asa cum este în orice sport și pentru orice sportiv profesionist. Totodată, din alt punct de vedere, îți ridică ștacheta și asteptările, aducând presiune în plus. Sigur, suntem conștienți, atât Sergiu, cât și eu, că trebuie să lucrăm în continuare tot mai mult, pentru a fi și mai competitivi. Dar clar mă ajută fiecare rezultat bun pe care reușim să-l obținem. Anul acesta este unul în care vreau să ridic ritmul și să fiu în stare să merg tot mai bine. Concurența este acerbă și sunt mulți piloți foarte rapizi și competitivi. Este important să fii rapid și constant, dar mai ales sa nu greșești, iar asta vrem să facem și noi.

Care este programul pentru acest final de an? V-ați gândit deja la viitorul sezon internațional? Care sunt planurile?

Încă este devreme, ne bucuram să fim la start în Wales și lucram împreuna cu echipa pentru a fi prezenți și la etapa din Spania. Pentru noi este prioritar să reușim sa avem un program complet în WRC 2 in 2019, cu tot ceea ce trebuie pentru a emite pretenții la podium final. Purtăm mai multe discuții în prezent și suntem încrezatori în ceea ce ne va rezerva viitorul, însă mai avem încă de lucru, din toate punctele de vedere. Echipa este concentrată să ne ajute pentru a găsi sprijinul financiar necesar, iar noi încercăm sa obținem rezultate cât mai bune posibil la aceste ultimele etape din 2018.

Simone și Sergiu au reușit un rezultat memorabil în Turcia.

Revenind pe plan intern. În acest weekend, se desfășoară la Sibiu ultima etapă din CNRD. Colegul tău Bogdan Marișca este implicat în lupta directă pentru locul secund la general. Cum apreciezi lupta cu Vali Porcișteanu și Dan Gîrtofan?

Bogdan este un pilot extrem de rapid și consistent si asta s-a văzut inclusiv anul trecut când a câștigat campionatul. Din păcate, anul acesta s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice care au făcut ca ritmul de pe probe să nu fie reflectat în clasamentul campionatului Cu toate acestea, ultimele două etape din CNR l-au readus în lupta pentru podium și acum are șanse reale pentru a obține titlul de vicecampion național.

Vali pornește cu prima șansă, dar Bogdan și Sebi cu Fiesta R5 sunt un “pachet” foarte competitiv. În plus cred că și vremea va avea un cuvânt de spus, iar lupta va fi una interesantă! Noi vom fi “ocupați” cu ale noastre în Țara Galilor, dar sigur sunt alături de el de la distanță, așa cum și el este tot timpul lângă mine când concurez în WRC. Vom vedea la sfârșitul acestui weekend cum va arăta podiumul din CNR în 2018, dar cred că Bogdan va fi acolo cu noi.

3 titluri de campion național absolut a strâns Simone Tempestini până la 24 de ani