Ivan Ivanov a devenit al doilea străin din istorie care cucerește titlul în Campionatul Național de Drift. Bulgarul a fost declarat oficial campion al clasei Pro în acest an, după ce etapa finală de pe Transalpina a fost întreruptă din cauza vremii neprielnice.

Runda organizată în Pasul Urdele, la o altitudine de 2145 de metri, fiind cel mai înalt punct rutier al României, a strâns la start nu mai puțin de 50 de piloți din România, Bulgaria, Ungaria și Ucraina.

După o primă zi de antrenamente afectată grav de ploaia torențială care a lovit Transalpina, ziua decisivă a început cu manșele de calificări. Înainte de ultima grupă, ceața a acoperit total zona, iar organizatorii au decis neutralizarea battle-urilor.

Astfel, ajuns lider chiar etapa trecută, Ivanov devine campion național de drift cu un total de 220 de puncte. Pe locul secund s-a clasat Radu Moise, cu 198 de puncte, iar pe 3 este campionul național en-titre Răzvan Frățianu, cu 151 de puncte.

Bulgarul Ivan Ivanov a mai cucerit un titlu în driftul românesc, dar la Clasa Semi Pro, în 2018. Anul trecut, acesta a terminat pe poziția a 3-a în clasamentul general de la Pro.

Este pentru al doua oară când un străin cucerește titlul de campion național de drift al României. În 2015, chiar la primul sezon sub FRAS, Stefan Stefanov obținea această performanță în etapa finală de la Iași.