Sursa: Ministerul Afacerilor Interne

Astăzi, 13 septembrie, se împlinesc 174 de ani de când pompierii români, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu, au făcut sacrificiul suprem pentru idealurile Revoluţiei Române de la 1848, pe Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane.

Compania de Pompieri București a luptat eroic în fața unui adversar net superior, batalia de atunci rămânând în istorie sub denumirea de „baia de sânge de la București”, peste jumătate din efectivul companiei de pompieri pierind în acea luptă.

Acel act eroic de la 13 septembrie 1848 reprezintă una dintre cele mai importante date din istoria armei pompierilor, fiind marcată prin Hotărârea de Guvern nr. 492/1997.

Așadar, în fața lor trebuie să ne inclinăm astăzi, cu respect, pentru că pompierii au rămas curajoşi, devotaţi și profesioniști în acțiunile lor pentru #salvarea vieţii semenilor noştri, pentru asigurarea protecţiei şi liniştii comunităţilor noastre.

Acest moment aniversar ne oferă ocazia de a le adresa cele mai calde felicitări, urări de sănătate, putere de muncă și succes în îndeplinirea tuturor misiunilor.

FRAS