Echipajul bulgar a preluat conducerea raliului chiar după ultima probă. Sursă foto: Mihai Stana

Bulgarul Yuliyan Teliyski este liderul Covasna Winter Rally după prima zi a competiției care se desfășoară exclusiv pe zăpadă. La start pe ultima sută de metri, Norbert Maior a fost singurul român care a câștigat una dintre probele de sâmbătă.

Un total de 38 de echipaje au fost prezente pe prima probă Mica Siriu, lungă de 20.6 kilometri, câștigată de bulgarul Georgi Yankov. Acesta se află la a opta participare consecutivă la raliul organizat în jurul localității Comandău.

Teliyski, locul 6 general anul trecut, s-a impus pe PS2, iar a treia probă i-a revenit argentinianului Paul Soria (Peugeot 208 R2), care a preluat temporar și conducerea raliului. Liderul primei zile de la Covasna Winter Rally s-a decis pe PS4, când Norbert Maior (Peugeot 208 R2) a câștigat, însă cel mai avantajat a fost bulgarul Teliyski (Mitsubishi Lancer Evo IX).

La jumătatea raliului, acesta are un timp total de 43:19.9, cu 3.8 mai bun decât al lui Soria și cu 18.9 secunde înaintea lui Yankov. Pe poziția a patra se află ungurul Daniel Fischer (Subaru Impreza WRX), la peste un minut și 15 secunde, iar cel mai bine clasat pilot român este Marcel Cioltan (Subaru Impreza).

În Top 10 se mai regăsesc bulgarul Georgi Geradzhiev jr (Ford Fiesta Rally4), francezul Maxime Vilmot (Subaru Impreza WRX), ungurul Gyorgy Kovacs (Subaru Impresa STi), Norbert Maior și Bogdan Năstase (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Duminică sunt programatele ultimele patru probe ale Covasna Winter Rally, patru treceri de câte 8,5 kilometri pe proba Halom.