Yuliyan Teliyski este primul bulgar care se impune la Covasna Winter Rally. Sursă foto: Balazs Attila / Rally Photo Hunters

La a doua sa participare pe zăpada de la Comandău, bulgarul Yuliyan Teliyski a câștigat ediția 2022 a Covasna Winter Rally, competiție care a avut un podium final exclusiv străin.

Lider la finalul zilei întâi, Teliyski, locul 6 general anul trecut, nu a avut emoții duminică, atunci când a păstrat un ritm excellent și a și câștigat două dintre probe, suficient pentru a-și ajudeca victoria. Pe un Mitsubishi Lancer, bulgarul l-a avut copilot pe conaționalul său, Aleksandar Dimitrov.

La 30,9 secunde în urmă s-a clasat tot un echipaj din Bulgaria, format din Georgi Yankov și Cvetan Baldijev (Mitsubishi Lancer). Yankov este un obișnuit al zăpezii din Covasna, fiind pentru al optulea an consecutiv la start. Rezultatul din acest an este cel mai bun de până acum.

Podiumul a fost completat de argentinienii Paulo Soria și Marcelo der Ohannesian (Peugeot 208 R2) la o distanță de 01:31,1 față de câștigători. Este pentru prima oară când Soria concurează la un eveniment din țara noastră după ce anul trecut a făcut echipă la o etapă din ERC cu Sergiu Itu.

Marcel Cioltan și Alexandru Popa au încheiat pe locul 4, la aproape 20 de secunde de podium. Cioltan (Subaru Impreza) se află la al treilea sezon de pilotaj, iar în 2021 a impresionat la ultima etapă, când a încheiat pe 8 la general.

În Top 10 General la Winter Rally Covasna, pe locurile 8 și 9, s-au mai clasat echipajele tricolore formate din Cristian Dolofan și Traian Pavel (Mitsubishi Lancer), respectiv Mihai Manole și Marc Banca (Renault Clio R3).

Un total de 37 de echipaje din 5 țări au luat startul la ediția din acest an a competiției care se desfășoară exclusiv pe zăpadă.