Un total de 73 de echipaje vor lua startul în această dimineață la etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Cotnari Rally Iași. Cel mai bun timp la shakedown a fost reușit de liderul Simone Tempestini.

Această penultimă etapă din campionat bifează astfel un record de înscrieri pe macadam. Dintre cele 73 de echipaje, 62 sunt prezente în CNRD, 2 la istorice și 9 la Campionatul Național de Rally 2. 17 echipaje vor lua startul în Cupa Dacia, iar alte 10 în Cupa Suzuki.

La shakedown-ul de ieri, Simone Tempestini a reușit cel mai bun timp, fiind urmat de Valentin Porcișteanu, Dan Gîrtofan, Constantin Aur și Bogdan Marișca.

Runda de la Iași poate stabili și numele noului campion din punct de vedere matematic dacă Tempestini va reuși un rezultat de excepție. Pilotul Napoca Rally Academy are 166 de puncte cu două etape înainte de final, fiind urmat de Porcișteanu cu 139 de puncte, în timp ce Bogdan Marișca și Dan Gîrtofan, primii doi clasați anul trecut, au adunat fiecare câte 98 de puncte.

Distanța totală a probelor speciale: 132.15 km din care 1,7 km asfalt
Distanța totală a raliului: 464,84 km
Număr total de probe speciale: 10 (4 distincte + SS)

Timpii etapei pot fi urmăriți în timp real pe www.live.fras.ro

Ordinea de start de la Cotnari Rally Iași este disponibilă aici.

Rezultatele de la shakedownd sunt disponibile aici.