Simone Tempestini conduce după primele 5 probe în Cotnari Rally Iași și este la o singură zi distanță de un nou titlu în Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

Tempestini și Sergiu Itu au venit la Iași cu o noutate, un Citroen C3 R5, cu care concurează în World Rally Championship. Cei doi au câștigat primele patru probe speciale al zilei, câte două treceri pe la Cioca Boca și Madârjac.

Super Speciala de la Râpa Galbenă, acolo unde mii de oameni au asistat la spectacol, a fost câștigată de Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Skoda Fabia R5).

Echipajul Tempestini/Itu are un avantaj de 01:10,2 și se îndreaptă rapid spre titlul absolut al sezonului 2018 dacă se vor impune în acest weekend la Iași. Aflați pe 2 în clasamentul FIA după 5 etape și pe aceeași poziție în clasamentul Cotnari Rally Iași după prima zi, Porcișteanu și Dobre așteaptă greșeala liderilor pentru a relansa lupta pentru prima poziție.

Podiumul etapei este completat de campionul en-titre Bogdan Marișca, avându-l de această dată în dreapta pe Karoly Borbely, în timp ce pe 4 la general se află echipajul Gergely Szabo/Levent Csegy (Mitsubishi Lancer Evo). Vicecampionii en-titre Dan Gîrtofan și Tudor Mârza sunt pe 5 după cele 5 probe ale zilei.

La Două Roți Motrice, Adrian Teslovan și Vajk-Imre Cseh (Citroen DS3 R3T Max) conduc etapa, aceștia fiind lideri și la Clasa 5, în timp ce Raul Badiu și Gabriel Lazăr (Suzuki Swift Sport) sunt pe primul loc la Clasa 9 și Cupa Suzuki.

Mihnea Mureșan și Marcus Andreoiu (Dacia Sandero) sunt primii la Iași și sunt la un pas de a duce lupta pentru titlu la Cupa Dacia până în ultima rundă. Aceștia sunt pe 2 la Juniori, acolo unde lideri rămân după prima zi Alexandru Gheorghe și Ciprian Solomon (Peugeot 208 R2).

Rezultatele complete ale primei zile din etapa a șasea a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018 sunt actualizate în timp real pe www.live.fras.ro

Înaintea acestei etape, în clasamentul general FIA, Tempestini conduce cu 166 de puncte, urmat de Porcișteanu cu 139, în timp ce Marișca și Gîrtofan împart podiumul cu câte 98 de puncte.