Juniorii din cele două loturi naționale au avut parte, duminică, de cursuri teoretice și practice pe Circuitul CTPark, de lângă București, într-o acțiune susținută de Federația Română de Automobilism Sportiv și de Agenția Națională pentru Sport.

La această a doua acțiune a loturilor naționale de juniori, după cea de la Adâncata pentru piloții de anduranță, drift și time-attack, au participat 9 dintre cei mai merituoși piloți din cadrul campionatelor de Super Slalom și Slalom Juniori (fostul campionat de Îndemânare Auto), cu rezultate remarcabile în sezonul trecut.

Pe o vreme însorită și într-o atmosferă relaxată, sesiunea de antrenamente de la CTPark a avut ca tematică atât creșterea capacităților sportive, prin prezentarea unor elemente avansate de pilotaj, cât, mai ales, de abordare completă și complexă a pregătirii sportive, precum și familiarizarea cu elemente de pregătire mentală, exerciții de vizualizare, analiză a performanței și setare de obiective.

Mentorii au fost promotorul Campionatelor de Super Slalom, Slalom Juniori și Vehicule Electrice, Teodor Gheorghe, alături de pilotul Horia Gheorghe, și de Directorul Sportiv FRAS, Edwin Keleti, oficialul federației ocupându-se și de partea de pregatire mentală, analiză și setare de obiective.

”A fost o zi excelentă alături de tinerii și foarte tinerii piloți din campionatele de Super Slalom și Slalom Juniori. Am fost plăcut impresionat de nivelul sportiv atins la vârste atât de fragede și sunt bucuros că le-am împărtășit noțiuni avansate de pregătire și pilotaj. Încă un eveniment reușit susținut de ANS, prin FRAS și Comisia de juniori, care sunt convins că vine în intâmpinarea așteptărilor sportivilor. Mulțumesc colegilor din Consiliul Federal pentru susținere!”, a precizat Edwin Keleti, care s-a declarat încântat de receptivitatea tuturor participanților.

La această acțiune au participat următorii sportivi: Ianis Naca, Ștefan Eduard Oancea, Arthur Chruscielevski, Radu Lăsâi, Nicholas Ștefan Turcu, Arman Mateo Aghagianian, Ariana Marina Pricope – Slalom Juniori, George Bracaci și Noris Albert Coriu – Super Slalom. Din păcate, Filip Mateescu, campionul de anul trecut la Clasa Juniori 2, Modificate și Open din cadrul Campionatului Național de Super Slalom, nu a putut fi prezent, mașina acestuia suferind o defecțiune în preziua antrenamentului și nu a putut fi reparată la timp.

Cea de-a treia acțiune a loturilor naționale, dintre cele 4 programate în acest sezon prin intermediul Comisiei de Juniori FRAS și cu susținerea ANS, va avea loc la începutul lunii vitoare, pe 6 aprilie, pe circuitul de la Schitu Golești, când se vor reuni loturile de rallycross și slalom paralel.