Doi dintre cei mai talentați sportivi din noua generație a automobilismului sportiv românesc, Luca Savu și Andrei Dună, vor concura în acest an și în Campionatul Franței de Formula 4, o competiție dedicată piloților care vor să facă pasul spre campionatele de top pentru monoposturi.

În vârstă de 14 ani, Luca Savu este fost campion național de karting, iar în prezent deține titlul de campion național la Radical Cup SR1, acolo unde a impresionat în 2022 cu evoluția sa.

Fiul fostului pilot de raliuri Horațiu Savu și al promotorului Women Rally, Laura Savu, Luca a făcut deja primele antrenamente pe circuitul din Nogaro și va fi cel mai tânăr concurent la startul sezonului 2023 de Formula 4.

„Am muncit mult, extrem de mult, atât eu, cât și familia mea. Însă rezultatul acestei munci se vede cu fiecare campionat, cu fiecare câștig, cu fiecare moment în care urc pe podium. Sunt unul dintre cei doi reprezentanți ai României la FIA Formula 4, dar și cel mai tânăr și nu voi dezamăgi! Voi da tot ce am mai bun pentru a mă întoarce acasă cu rezultate remarcabile. Doresc să fiu o mândrie atât pentru cei dragi, cât și pentru țara mea”, a spus Luca Savu.

La doar 16 ani, Andrei Dună s-a format în ultimii ani la rallycross și slalom paralel, iar anul trecut a fost printre remarcații Campionatului Național de Super Rally, acolo unde a terminat pe 8 la general și pe 4 la Clasa 2. În plus, la etapa de la Craiova chiar a terminat pe podium, fiind cel mai tânăr pilot care a fost în Top 3 la o etapă de super rally de-a lungul istoriei acestui campionat.

„În toamnă am participat la un camp pe circuitul Paul Ricard și pentru mine personal a fost o experiență senzațională. Abia aștept să iau startul și să reprezint România cu mândrie”, a spus și Andrei Dună.

În total, 26 de piloți din 12 țări vor concura în sezonul care va debuta pe 8-10 aprilie cu etapa de la Nogaro. Formula 4 va avea un total de 7 runde pe circuite din Franța, Italia și Belgia.

Lansată în 2014, FIA Formula 4 a fost creată pentru a oferi tinerilor piloți de curse din întreaga lume oportunitatea de a face primul pas de la karting în lumea curselor de monoposturi. Deși nu există un campionat mondial în acest sens, F4 a fost conceput ca o etapă intermediară între karting și campionatele regionale și Formula FIA.