Legendarul Marin Dumitrescu este unul dintre câștigătorii etapelor istorice de la Mediaș.

În primul weekend al lunii august, caravana piloților de ”coastă” va poposi la Mediaș, în inima Transilvaniei, pentru a ”urca” dealul Hula Baznei, pentru cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD) și pentru etapele nouă și zece ale Campionatului Național de Viteză în Coastă Dvizia 2 Dunlop (CNVC2D) 2019.

Cupa Mediașului TOTAL reînvie o competiție tradițională care se desfășoară pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă al României din anii `60. Legendarul campion român, venerabilul Marin Dumitrescu a câștigat câteva sezoane Cupa Hula Baznei, o cursă despre care păstrează și azi aminitiri frumoase: ”Ma bucur și totodată vă felicit pe toți cei care ați readus campionatul de coastă pe dealul Hula Baznei. Întotdeauna m-am simțit foarte bine la Mediaș. În 1968 am câștigat cursa de acolo, chiar în anul când am ieșit campion național la viteză în coastă participând la cursă având fracturate două degete de la o mână. Sper din toată inima ca nepotul meu, Silviu Dumitrescu, să obțină un rezultat bun la Mediaș. Urez succes tuturor! Sa aveți un eveniment frumos.”

Pentru continuarea tradiției, nepotul lui `nea Marin, Silviu Dumitrescu, va lua startul după mai bine de 45 de ani, pe același traseu unde bunicul făcea performanțele anilor `60.

Silviu Dumitrescu vrea să calce pe urmele bunicului său și să se impună la Mediaș.

Pregătirile pentru evenimentul automobilistic de la Mediaș sunt în toi, Comitetul de organizare condus de însuși Primarul urbei transilvene, Domnul Gheorghe Roman, se preocupă zi de zi ca toate capitolele stipulate în caietul de sarcini al Federației Române de Automobilism Sportiv să fie trecute în revistă și rezolvate la timp.

La fel se pregătesc și proprietarii de hoteluri și pensiuni pentru a fi gazde primitoare pentru cei 65 – 70 de sportivi și staff-ul care vor sosi în orașul medieval.

În toiul pregătirilor, domnul Primar Gheorghe Roman a declarat: “Suntem bucuroși ca după două etape a divizei secunde, organizate de inimoșii noștri sportivi autohtoni Ovidiu Dulăcioiu și Florin Roșca, am reușit să revenim în campionatul mare. Când zic mare, mă refer atât la sportivii care sunt în CNVCD, cât și la oarșele care găzduiesc asemenea evenimente automobilistice. Aici numesc Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Reșița și Târgu Jiu. Este o mândrie pentru noi, medieșenii, să facem parte din această listă de orașe cu tradiție în motorsportul românesc. Mulțumim Comisilor din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv pentru consilere și sprijin pentru îndeplinirea acestui demers. De asmenea, mulțumesc partenerilor care au venit alături de noi pentru acest eveniment. Doresc să îi asigur pe sportivii, pe oficialii și pe spectatorii prezenți în orașul nostru în perioada 03 – 04 August, că vor avea parte de toate ingredientele necsare unei competiții sportive de amploare națională. Urez sportivilor să câștige cel mai bun!“.

Lucien Hora vine la Mediaș din postura de lider autoritar al clasamentului de la Categoria II.

Cupa Mediașului TOTAL este organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, în calitate de partener principal.

Parteneri oficiali: SN DECO GROUP și BAT Mediaș.

Cupa Mediașului TOTAL este susținută de Primăria și Consiliul Local Mediaș și este sprijinită de Inspctoratul Județean de Poliție – Serviciul Rutier Sibiu și Poliția Municipilui Mediaș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu prin Secția de Jandarmi Mediaș.

Parteneri media: Radio Ring, Nova TV, www.autorally.ro.

Informații și rezultate: www.fras.ro, www.autorally.ro, Facebook: Cupa Mediașului 2019 – Campionatul national de viteza in coasta.