Bogdan Marișca s-a impus în ediția precedentă a Raliului Sibiului.

Un total de 65 de echipaje vor fi prezente în această săptămână la Raliul Sibiului 2019, iar printre piloții care se vor duela pe traseul de concurs se numără inclusiv liderul Simone Tempestini.

Dintre cele 65 de aflate pe lista de înscrieri, 49 de echipaje vor lua startul în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, 2 în Campionatul Național de Raliuri Istorice și alte 14 vor concura în Campionatul Național de Rally 2.

Inițial pusă sub semnul întrebării, prezența triplului campion național și a actualului lider din campionat Simone Tempestini este sigură, astfel că pilotul clujean va încerca să obțină a doua sa victorie la Sibiu după cea din 2015.

Învingătorul din ediția precedentă a Raliului Sibiului, Bogdan Marișca, îl va avea din nou alături pe Sebastian Itu, pe un Ford Fiesta R5, în încercarea de a egala recordul de patru victorii deținut de Titi Aur.

Cu două victorii și un total de 7 podiumuri la activ în evenimentul care consemnează a cincea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Dan Gîrtofan este pe lista de înscrieri cu deja tradiționala Skoda Fabia R5. În dreapta sa îl va avea tot pe Tudor Mârza, alături de care a și câștigat la Sibiu în edițiile din 2016 și 2017.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Raliul Sibiului debutează miercuri și joi cu recunoașterea traseului de concurs, timp în care echipajele participante vor descoperi noutățile pe care organizatorii le-au pregătit în acest an, ca mai apoi acțiunea să se mute în Piața Mică din oraș pentru startul festiv. Joi, începând cu ora 20:00, mașinile de concurs și echipajele care vor lua startul în a cincea etapă de raliuri din 2019 se vor afla în centrul Sibiului pentru o sesiune de autografe, prezentarea oficială și startul festiv, acțiune care va avea loc în aplauzele fanilor sibieni.

Ziua de vineri debutează cu testele oficiale ale competiției, care sunt programate pe drumul dintre Șeica Mare și Șeica Mică în intervalul orar 9:00 – 13:30, ca mai apoi prima mașină de concurs să plece din parcul de service amplasat în Târgul de Mașini Obor la ora 15:30. Concurenții vor avea de parcurs aproximativ 125 de kilometri contra-cronometru pe 15 secțiuni de drum numite probe speciale pe durata celor două zile de concurs.

Raliul Sibiului 2019 – Program

Vineri, echipajele vor ”alerga” pe patru probe speciale în apropiere de Sibiu, cu un total de aproape 40 de kilometri cronometrați:

PS1 ”Poplaca” – start la 16:03, lungime 7.9 km – între localitățile Rășinari și Orlat
PS2 ”Călugăru” – start la 16:24, lungime 11.55 km – între localitățile Gura Râului și Păltiniș
PS3 ”Păltiniș” – start la 18:47, lungime 11,55 kilometri – între localitățile Păltiniș și Gura Râului (parcurgerea PS2 în sens invers)
PS4 ”Poplaca 2” – start la 19:10, lungime 7.9 km – între localitățile Orlat și Rășinari (parcurgerea PS1 în sens invers)
Sâmbătă, concurenții din CNRD și CNRVID au programate 11 probe speciale în lungime de 85 de kilometri, în timp ce echipajele din Rally2 vor parcurge doar 33 de kilometri de traseu de concurs pe 5 speciale (PS9, PS10, PS11, PS12 și superspeciala)

PS5 ”Boz 1” – start la 9:12, lungime 10,10 km – între localitățile Cunța și Doștat
PS6 ”Doștat 1” – start la 9:29, lungime 5,70 km – între localitățile Doștat și Presaca
PS7 ”Presaca” – start la 9:42, lungime 8,20 km – între localitățile Presaca și Gusu
PS8 ”Dobârca 1” – start la 10:20, lungime 7.15 km – între localitățile Dobârca și Poiana Sibiului
PS9 ”Boz 2” – start la 12:40, lungime 10,10 km – între localitățile Cunța și Doștat
PS10 ”Doștat 2” – start la 12:57, lungime 5,70 km – între localitățile Doștat și Presaca
PS11 ”Presaca 2” – start la 13:10, lungime 8,20 km – între localitățile Presaca și Gusu
PS12 ”Dobârca 2” – start la 13:48, lungime 7,15 km – între localitățile Dobârca și Poiana Sibiului
PS13 ”Curmătură” – start la 15:58, lungime 11,00 km – între localitățile Rășinari și Păltiniș
PS14 ”Păltiniș POWER STAGE” – start la 17:50, lungime 10,40 km – între localitățile Păltiniș și Rășinari (parcurgerea PS12 în sens invers)
PS15 ”SUPERSPECIALA” – 2 kilometri de spectacol în Sibiu, în zona Piața Aurel Vlaicu – Calea Dumbrăvii – Bulevardul Mihai Viteazu. Rally2 va lua startul la 17:25, în timp ce concurenții din CNR și CNRVI vor porni la ora 18:25.

Super Speciala va fi în municipiul Sibiu

Pe lângă startul festiv din Piața Mică de joi, cel mai așteptat moment de către fani la Raliului Sibiului este superspeciala de sâmbătă după-masa, care va debuta la ora 17:25 sub ochii curioșilor pe un circuit stradal spectaculos. Organizatorii au pregătit un traseu diversificat, cu șicane și întoarceri în zona Sălii Sporturilor ”Transilvania”, a Pieței Aurel Vlaicu, pe Bulevardul Mihai Viteazu și pe Calea Dumbrăvii, unde spectacolul va fi garantat de zecile de echipaje care vor lua startul.

Pentru ca show-ul să fie complet, după ce toate echipajele care iau startul în raliu vor încheia superspeciala, organizatorii au pregătit un show de drift marca Istvan Szabo, pilotul din Târgu Mureș fiind cunoscut pentru spectacolul pe care-l face. Raliul Sibiului se va încheia, desigur, cu festivitatea de premiere, care va avea loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu ora 21:30, la Sala ”Transilvania”, acolo unde cele mai bune trei echipaje din fiecare clasament vor fi premiate în aplauzele prietenilor și fanilor.

Raliul Sibiului este organizat de către Clubul Sportiv ”Aria pentru Sport” în colaborare cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu. Competiția este co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2019 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public ”Sala Transilvania”. Organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, a Consiliului Județean Sibiu și a Consiliului Județean Alba, a Primăriilor Poplaca, Rășinari, Gura Râului, Șeica Mare, Doștat, Șpring, Ludoș și Poiana Sibiului, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu și Alba, a Poliției Rutiere Sibiu și Alba și a Jandarmeriei județelor Sibiu și Alba. Mașina oficială a Raliului Sibiului 2019 este oferită de Autoklass Sibiu. Partenerii competiției sunt Aria, Ambient, Caparol, Profelis, Château Vartely, în colaborare cu partenerii media KissFM, Livestream România, Tribuna, Ora de Sibiu, Sibiu 100% și Turnul Sfatului.