Miroslav Zapletal a câștigat ediția a patra a Romanian Baja, etapă din cadrul Campionatului Național de Rally Raid 2019, care s-a bucurat de un interes internațional imens în weekend.

Cu o experiență majoră, cehul are în palmares un titlu mondial FIA cross country, iar în 2009 a reușit un loc 7 în Raliul Dakar. Avându-l în dreapta pe Marel Sykora pe un Hummer, Zapletal a obținut cel mai bun timp dintre cele 60 de echipaje care au luat startul în competiția care s-a desfășurat în județele Buzău și Brăila.

Zapletal are un palmares impresionant.

La această ediție au participat echipaje din nu mai puțin de 7 țări, România, Italia, Bulgaria, Cehia, Serbia, Israel și Elveția. Acestea au trebuit să parcurgă un total de 540 de kilometri în regim de raliu în mai puțin de 24 de ore, asemenea etapelor din cadrul Raliului Dakar. După România, care a avut 24 de echipaje, principalele țări de la Romanian Baja au fost Italia, cu 9 echipaje, și Bulgaria, cu 7.

Locul secund de la Romanian Baja a fost ocupat de frații Amir Abu Much și Omri Abu Much, care au format și cel mai tânăr echipaj din competiție. Aceștia au terminat de altfel pe prima poziție în clasamentul Side by Side Vehicle (SSV).

Podiumul general a fost completat tot de un echipaj străin, bulgarii Tsanko Tsankov și Zornitza Todorova, care au concurat tot la SSV pe un Canam.

Cel mai bine clasat echipaj românesc în clasamentul general a fost cel format din Andrei Mușețeanu și Sorin Melente, locul 7. Campioni en-titre la off road trial, cei doi au concurat la SSV pe o Yamaha.

Campionii naționali la rally raid open, Claudiu Barbu și Paul Spiridon, pe un Polaris, au reușit să încheie cursa de la Buzău pe poziția a 8-a la general.

Printre cei care au mai concurat la Romanian Baja se numără italianul Frederico Butto, campion european la SSV, care a fost deschizător de drum pe un RZR Polaris oferit de ATV Rom, și cehul Tomas Ourednicek, multiplu participant la Raliul Dakar și vicecampion al Europei Centrale.

Ourednicek s-a arătat încântat de Romania Baja.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Rally Raid va avea loc în perioada 25-28 iulie la Constanța, Trofeul 4V Rally Raid.

Podiumurile Romanian Baja 2019:

Clasament general:
1. Miroslav Zapletal / Marek Sykora (Cehia)
2. Amir Abu Much / Omri Abu Much (Israel)
3. Tsanko Tsankov / Zornitza Todorova (Bulgaria)

Clasament general Auto:
1. Miroslav Zapletal / Marek Sykora (Cehia)
2. Peter Minchev / Ivaylo Nikolov (Bulgaria)
3. Simeon Tsintsov / Viktor Tonev (Bulgaria)

Clasament general SSV:
1. Amir Abu Much / Omri Abu Much (Israel)
2. Tsanko Tsankov / Zornitza Todorova (Bulgaria)
3. Tzahi Kafri / Revev Shai (Israel)

Clasament general Auto Promo:
1. Romeo Duicu / Ovidiu Pascu (România)
2. Adrian Petcu / Silviu Popescu (România)
3. Ioan Davidescu / Ioana Mistric (România)