Cu numai două zile înainte de startul oficial al Raliului Iașului 2019, lista echipajelor înscrise s-a mărit și a ajuns la un total de 69. Marea noutate vine de la revenirea fostului vicecampion național Marco Tempestini.

Acesta a bifat ultimul sezon complet în 2015, iar de atunci a avut doar apariții episodic, ultima oară, în sezonul trecut, la Raliul Brașovului. Vicecampionul din 2009 va pilota un Subaru Impreza WRX și îl va avea în dreapta pe Adrian Jucan.

De la start nu vor lipsi cele patru echipaje aflate în lupta pentru titlu. Vali Porcișteanu, Dan Gîrtofan, Simone Tempestini și Sebastian Barbu vin cu speranțe mari în capitala istorică a Moldovei, învingătorul de la Iași urmând să facă un pas imens spre marele trofeu.

Dintre aceștia, Tempestini jr are deja 3 trofee, în 2015, 2016 și 2018, iar Dan Gîrtofan s-a impus de două ori, în 2007 și 2017. Lider al campionatului în acest moment, Porcișteanu nu a reușit niciun podium de-a lungul carierei la Iași, iar această rundă este cu atât mai importantă.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Programare VTI este disponibilă aici.

Raliul va debuta joi cu shakedownul de la Bârnova, urmând ca de la ora 20:00 să aibă loc startul festiv pe pietonalul Ștefan cel Mare din Municipiul Iași. Evenimentul contează pentru a șasea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și va avea un total de 10 probe speciale.