Sursă foto: abimages.ro

Lucien Hora este noul deținător al recordului de timp pe traseul de la Rânca, veteranul reușind să își asigure prima poziție în Cupa Gorjului. Mihai Leu și-a asigurat, matematic, titlul de campion al categoriei dedicate mașinilor de producție cu două runde înainte de final.

După o primă zi dominată de Silviu Dumitrescu, Lucien Hora a preluat conducerea și încă din manșele de recunoașteri, de duminică dimineață, a bătut recordul stabilit anul trecut de Andrei Dumitrescu. Reșițeanul a urcat în 2:34,258, cu aproape o secundă mai repede decât campionul național absolut en-titre.

În prima manșă de concurs, ceasul s-a oprit la un incredibil 2:31,565 în dreptul lui Hora, care l-a depășit pe Silviu Dumitrescu la peste o secundă. În cea de-a doua manșă, Dumitrescu a fost cel mai rapid, dar nu a reușit să refacă handicapul din prima manșă. La capătul celor două manșe, Hora a fost mai rapid cu 0,5 secunde decât rivalul său de la Rânca.

Învingător etapa trecută la Mediaș, Emil Nestor s-a mulțumit doar cu locul 3 pe Transalpina, astfel că s-a îndepărtat de titlu. După 7 runde, Hora are 151 de puncte, fiind urmat de Nestor cu 116 și de Dumitrescu (86). Conform regulamentului, la finalul sezonului, clasamentul se alcătuiește după sistemul N-2.

Rezultatele complete ale etapei a șaptea din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop sunt disponibile aici.

Dacă la Categoria automobilelor de competiție, încă mai există speranțe, în schimb, la Categoria I, unde au fost repartizate automobilele de producție, Mihai Leu, pe Ferrari 458 Challenge, nu a oferit nicio șansă contracandidaților săi.

Învingător și pe Transalpina, fostul campion național absolut la raliuri are 6 din 7 victorii, iar în acest moment a strâns 168 de puncte și nu mai poate fi ajuns până la finalul sezonului. Pe 2 se află Călin Manițiu (106,5 puncte), iar Eduard Cozma este al treilea cu 80 de puncte.

A opta etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop va avea loc în perioada 21-22 septembrie la Câmpulung Muscel.

Runda de pe Rânca a programat și două etape din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă 2. În ambele runde, cel mai bun timp a fost înregistrat de Sergiu Tîrlă.

Rezultatele etapei a 11-a sunt disponibile aici.

Rezultatele etapei a 12-a sunt disponibile aici.