Comisia Național de Off Road din cadrul FRAS a propus un calendar cu 8 etape pentru sezonul 2019 din Campionatul Național de Off Road.

Față de ediția anterioară, viitoarea vine cu o singură noutate, Harghita Trophy, de la Harghita Băi, care înlocuiește Arc Fest în calendar. Totodată, au avut loc modificări în ceea ce privește ordinea evenimentelor.

Astfel, sezonul va debuta pe 23-26 mai cu Trofeul Dacii Liberi din Slănic Moldova. Etapa a doua va avea loc în perioada 27-30 iunie cu T44 Trophy la Slănic Prahova. Până la sfârșitul verii vor mai avea loc două runde, X3M Off Road Challenge de la Runcu (18-21 iulie) și Cupa Transsylvania Off Road de la Băișoara (15-18 august).

Harghita Trophy, organizată la Harghita Băi, va fi etapa a 5-a din calendarul sezonului 2019 și va avea loc în perioada 5-8 septembrie. La fel ca în anii anteriori, GTC Trophy se va desfășura la Buzău între 3 și 6 octombrie.

Penultima etapă a Campionatului Național de Off Road va fi CORB Adventures Days, la Târgoviște, între 31 octombrie și 3 noiembrie. De această dată, etapa de la Iași, Adventure 4×4 Iași va încheia campionatul 2019, fiind programată între 21 și 24 noiembrie.

Totodată, Comisia Națională de Off Road va propune un calendar și cu 12 cupe, care se vor desfășura ca evenimente restricționate în cadrul calendarului oficial FRAS. Ambele propuneri urmează să fie pe lista viitoarei ședințe a Consiliului Federal FRAS pentru validare.