Comisia Națională de Off Road a anunțat câteva noutăți importante în perspectiva sezonului 2020, care va avea un total de 24 de evenimente distincte.

Marea noutate pregătită pentru acest an este cea legată de separarea evenimentelor de trial și trophy. Astfel, campionatul va avea 7 etape de trophy și 15 etape de trial.

Vor fi însă și evenimente, care vor găzdui atât etape de trophy, cât și de trial. Acesta sunt Harghita BFGoodrich Trophy (16-19 iulie), Iași Adventure Trophy (30 iulie – 2 august), X3M Trophy Vâlcea (10-13 septembrie), CORB Adventure Days (1-4 octombrie) și GTC Trophy (20 octombrie – 1 noiembrie).

Dacii Liberi Trophy (28-31 mai) și Transsyilvania Trophy (25-28 iunie) vor fi exclusiv etape trophy în 2020.

Acest sezon va beneficia de un total de 15 etape de trial, un record absolut, dintre acestea opt dintre ele urmând să fie organizate în cadrul a patru etape duble: GTC 4×4 Challenge Trial (15-17 mai), Trial T44 (12-14 iunie), Carpathian Trial (3-5 iulie), și Eurotrial Cluj (25-26 iulie).

Alte 11 eveniment se vor desfășura sub formă de cupă, dar nu vor puncta în niciun fel în clasamentul general final al celor două divizii de off road.

Totodată, Comisia Națională de Off Road, în urma Adunării General a Cluburilor de Off Road, a anunțat că divizia trophy va avea următoarele clase: Extrem, Open, SSV, Challenge, Standard A și Standard B. La Trial, competiția se va desfășura pe următoarele clase: Standard A, Standard B, Challenge, SSV și Hard (open-extrem).

Pentru 2020 vor avea loc și câteva modificări de ordine tehnic. La clasele Standard A și B de la Trial se va putea luat startul și fără roll bar și roll cage.

În ceea ce privește clasele Standard A și B de la Trophy este obligatoriu doar cu roll bar, iar mașinile să beneficieze de centura tip ham (3 sau 4 puncte). Totodată, organizatorii recomandă la aceste clase și roll cage-ul, dar acesta nu e obligatoriu.

Ordinea de start în prima zi a etapelor de trophy va fi aleasă prin tragere la sorți sau se va pleca simultan (n.n. în linie).

Calendarul provizoriu al Campionatului Național de Off Road 2020: