Un total de 36 de concurenți s-au întrecut pentru cel mai bun timp, duminică, 19 septembrie, în cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Promo Speed Challenge powered by WRT Parts & TELL Security Systems.

Deși vremea a dat ușoare emoții tuturor celor prezenți pe pista de accelerare din municipiul Brașov, soarele și-a făcut simțită prezența și a oferit condiții de desfășurare impecabile pentru toți concurenții și spectatorii prezenți într-un număr foarte mare la eveniment.

În cadrul categoriei 1, cel mai puternic Suzuki Swift Sport din România, sub ”comanda” lui Petru Răzvan ROTARIU a încheiat concursul pe prima poziție, în timp ce Raul Florin MOISE (BMW E36 Compact) a obținut a doua clasare pe podium, după cea din prima etapă. Podiumul categoriei a fost încheiat de Alexandru MAN (Volkswagen Lupo). În urma rezultatului din a doua etapă, Izabella Gavrilă rămâne pe prima poziție în clasamentul general, cu 33 de puncte.

La prima sa participare în Campionatul Promo Speed Challenge, Ionuț MEZDREA (Opel Astra GSI) a obținut victoria, fiind urmat, în clasamentul categoriei 2, pe podium de Liviu DOBROTĂ (Renault Clio II RS) și de Csongor BILIBOK(Fiat Punto). În urma rezultatului etapei din 19 septembrie, Mezdrea îl egalează pe Jeno Pora, câștigătorul primei etape, în clasamentul categoriei 2.

Mădălin Iulian DICU (BMW 320i) și-a adjudecat a doua victorie în categoria 3, reușind să-și consolideze poziția de lider în clasamentul general cu încă 20 de puncte. Acesta a fost urmat pe podium de Bogdan CIPRIAN (Volkswagen Golf III) și de brașoveanul Viorel DUMITRU (BMW E46 Ti). În urma rezultatului din a doua etapă, Dragoș Coman s-a apropiat la numai 5 puncte de lider, devansându-l pe absentul etapei, Mihai Năpăruș.

Nici Alexandru NEGUȚ (Volkswagen Golf VI GTI) nu s-a lăsat mai prejos și a obținut victoria categoriei 4 și în cea de-a doua etapă, fiind mai rapid decât Dragoș CARPEN (Seat Leon Cupra) și brașoveanul Remus GAL (BMW 328i F30), ocupanții poziției numărul 2 și 3 ale podiumului. După cele două etape consumate, Neguț rămâne lider cu 40 de puncte, în timp ce Carpen și Gal se află la egalitate de puncte înaintea ultimei etape.

Categoria 5 nu s-a bucurat de o prezență însemnată la a doua etapă, astfel că bătălia s-a dat între Robert ORZAN (BMW E46 Compact), câștigătorul etapei și ocupantul poziției secunde, Alex PANTAZI (BMW 640i). Orzan îl depășește astfel pe Tudor Marin, în clasamentul general, adunând 37 de puncte înaintea ultimei confruntări a sezonului.

În lipsa lui Ovidiu Maftei, câștigătorul primei etape, categoria 6 l-a desemnat pe Mircea BLENDEA (Volkswagen Golf), drept câștigătorul categoriei, în timp ce Iulian ZĂBAVĂ (Audi TT) a ocupat a doua poziție. Astfel, înaintea ultimei etape, Blendea se află la egalitate de puncte cu Maftei (20 p), iar Zăbavă la egalitate de puncte cu Gabor Tamas (17 p).

Deși inițial se anunțase un număr mai mare de participanți, în cele din urmă, bătălia categoriei 7 în a doua etapă s-a dat între Attila MIKLOS (Mercedes-AMG E63) și Alexandru BUMBARU (BMW M140Xi), câștigător fiind cel dintâi. În absența lui Florin Durche, Miklos l-a egalat în clasament (20 p), în timp ce Bumbaru a urcat direct pe prima poziție, datorită punctelor obținute în prima etapă.

Deși la start s-au aliniat 3 concurenți, categoria 8 l-a avut pe podium numai pe Radu FIBRIHI (BMW 325D), brașoveanul fiind singurul care a încheiat manșele de concurs fără a anticipa startul. Astfel, absentul etapei a doua și câștigătorul primei etape, Claudiu Nan a fost egalat în clasamentul general de Fibrihi.

Covăsneanul Ionuț BUCUR (Volkswagen Golf 5) și-a trecut în cont a doua victorie consecutivă, consolidându-și poziția de lider în clasamentul general al categoriei 9. Attila INCZE (Volkswagen Golf 5) la urmat pe podium, în timp ce Samuel NEMETH (Volkswagen Golf 5) a încheiat clasamentul, nu doar podiumul, întrucât startul a fost aniticpat în manșele de concurs, de ceilalți doi contracandidați la victorie al categoriei. Cu un podium complet Volkswagen Golf 5, categoria 9 a produs una din surprizele frumoase ale etapei cu numărul doi a sezonului.

Categoria 10, sau categoria „Audi”, deoarece etapa a doua a adus la start numai modele Audi în această categorie, i-a revenit lui Marian GHIȚĂ (Audi A6 C7 Avant), în timp ce Andrei HERGHELEGIU (Audi A6 C7 Avant Competition) l-a urmat pe podium.

„Deși nu ne-am bucurat de o prezență atât de numeroasă precum la etapa anterioară, spectacolul și nivelul competițional a rămas la cote ridicate pe întreaga durata de desfășurare a celei de-a doua etape. Având în vedere că se apropie ultima etapă a Campionatului Național de Drag Racing, mulți dintre cei ce doreau să se întreacă pe pista de accelerare a Promo Speed Challenge în a doua etapă, au ales să-și menajeze materialul de concurs, cu mențiunea că vor fi la startul ultimei etape, etapă ce urmează a fi definitivată în ceea ce ține de data desfășurării. În urma feedback-ului primit de la ambele etape încheiate cu succes, avem certitudinea că ultima etapă se va bucura de un număr mult mai mare de concurenți, asemenea etapei pilot din noiembrie 2020” – a declarat Cristian ANDREI, la finalul etapei din 19 septembrie.

Sezonul mai include o etapă, data de desfășurare urmând a fi făcută publică pe site-ul www.autorally.ro la secțiunea ”ALTELE” respectiv pe pagina oficială de Facebook a competiției „Promo Racing powered by WRT Parts”.

Rezultatele Promo Speed Challenge powered by WRT Parts & TELL Security Systems pot fi accesate aici:

• Rezultate calificari (general)

• Rezultate calificari (categorii)

• Concurenti calificati

Parteneri oficiali: WRT-Parts.ro, TELL Security Systems

Parteneri principali: Service AutoChelu, Dinamic 92 Distribution, Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Cyclon Motorsport, BOP Motorsport, Angelli, PrintINK, Comprest, Infinity Trophy, TehnoSting, Crucea Roșie Brașov

Parteneri media: Autorally.ro, Rock FM, BizBrașov, Autostiri.ro, NewsBV.ro, RPM Racing RO, Zile și Nopți.

Promo Speed Challenge powered by WRT Parts & TELL Security Systems este organizat de Clubul Sportiv Auto Blicsub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Brașov, al IPJ Brașov – Biroul de Poliție Rutieră, al ISU Brașov, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și al Grupării de Jandarmi Brașov.

Credit foto: Cristian Oltean Autorally.ro