Omul din imaginile de mai sus este Alexander, cel care în 2021 a fost unul dintre cei mai rapizi piloți ai Campionatului Național de Time Attack din Ucraina, însă astăzi el se află pe front, într-unul din cele mai grele momente din istoria recentă a Europei.

Alexander a decis să-și apăre țara în timp ce pentru familia sa a căutat un refugiu. Primul care a sărit în ajutorul său a fost Adrian Balotă, pilot român în cadrul Campionatului Național de Super Slalom, care s-a oferit să se ocupe de găzduirea Leylei, soția pilotului ucrainian, dar și de soția fratelui său, o bunică și trei copii de 3, 5 respectiv 9 ani.

Trei adulți și trei copii au venit în țară noaptea, pe frig, cu șase bagaje, un troler, o geantă și patru sacoșe, cât au putut strânge în mai puțin de o oră, cât au avut la dispoziție înaintea plecării din calea gloanțelor.

Adrian Balotă alături de o mână de oameni inimoși au pus mână de la mână pentru a le găsi unde să locuiască, le-au cumpărat în perioada de început cele necesare, însă cum perioada de ședere a acestora se prelungește, e nevoie ca și alții dintre noi să susțină demersul inițiat de colegul nostru Adrian.

În acest sens, vă rugăm să depuneți cât puteți în contul RO76 BREL 0005 5009 0731 0100, deschis pe numele Adrian Balotă, pentru ajutorarea familiei mai sus amintite, cu mențiunea „Donație Alexander”.

În fericitul caz în care se va strânge o sumă mai mare decât este nevoie, restul de bani se vor duce spre o altă cauză umanitară, astfel încât această faptă bună să își păstreze scopul pentru care oameni extraordinari, precum voi, au donat. Vă mulțumim tuturor pentru solidaritate. Împreună suntem mai puternici!

Pentru informații suplimentare Ștef Raita vă stă la dispoziție la numărul de telefon 0752422685.