Simone Tempestini a reușit o premieră pentru automobilismul sportiv românesc la Rally di Roma Capitale, fiind primul care s-a impus într-o probă specială. La juniori, Norbert Maior a fost pe podium până în momentul abandonului, pe PS9.

Pentru a treia oară la Roma după ce în precedentele participări a terminat pe 5 la general, Tempestini, cu Sergiu Itu copilot, a fost al 7-lea la ediția din acest an. La capătul celor 14 probe (super speciala a fost considerată 0) și 190 de kilometri, echipajul tricolor a fost cronometrat cu 1:55:13.1, la numai 10 secunde de o nouă clasare în Top 5.

Pe PS12 cei doi au înregistrat însă o performanță notabilă, reușind să fie cei mai rapizi pe distanța dintre Santopadre și Arpino (21,17 km), de altfel și cea mai lungă probă a Rally di Roma Capitale. Aceștia au avut avantaj de 3,2 secunde în fața lui Fabio Andolfi, respectiv 3,6 față de Giandomenico Basso.

Reușita lui Tempestini și Itu este o premieră într-o probă specială din cadrul Campionatului European de Raliuri. În urmă cu 9 ani, la Sibiu, când etapa era parte din IRC, Vali Porcișteanu a împărțit primul loc cu Andreas Mikkelsen, la capătul probei super speciale de 1,9 kilometri.

Cel de-al doilea echipaj care a reprezentat România la Roma, format din Norbert Maior și Francesca Maior, a abandonat pe PS9 într-un moment în care se afla pe locul 3 în clasamentul ERC3 Junior.

Săptămâna viitoare ambele echipaje vor lua startul în Raliul Sibiului, a șaptea etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano. Un total de 67 de echipaje erau înscrise până vineri pe lista provizorie pentru această rundă.