Alex Mirea a fost cel mai rapid în prima zi de la Trofeul Sinaia, a cincea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Pilotul de pe Radical SR1 s-a aflat la 0,6 secunde de recordul înregistrat în urmă cu doi ani de Lucien Hora pe acest traseu. Șase piloți au coborât sub pragul de 2 minute încă din antrenamente.

Pilotul bucureștean a avut o singură urcare în antrenamentele cronometrate după ce manșa a doua a fost suspendată chiar pe final după ce o ploaie torențială s-a abătut asupra orașului de pe Valea Prahovei. De altfel, cel mai bine cotați piloți de la Categoria II au avut parte de o singură manșă de antrenamente din același motiv.

Mirea a încheiat urcarea în 1:51,993. În urmă cu doi ani, legendarul Lucien Hora, câștiga Trofeul Sinaia și înregistra și un nou record, ceasul oprindu-se la 1:51,339.

Al doilea cel mai rapid din prima zi este Octavian Ciovică (Radical SR8). După ce a dominat manșele de recunoașteri, acesta s-a mulțumit sâmbătă cu locul secund, timpul său fiind de 1:54,553. Cu al treilea timp a fost înregistrat Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO): 1:55,867.

Tot sub două minute au coborât și Emil Ghinea (1:56,570), Radu Benea (1:56,859) și Mihai Leu (1:58,737). Acesta din urmă, pe un Ferrari 458 Challenge, a fost cel mai rapid de la Categoria I.

În total, 62 de concurenți au fost prezenți la startul etapei. Sâmbătă s-au înregistrat și incidente, cel mai grav fiind cel în care a fost implicat Gabi Stoian (BMW e30). Acesta a ieșit în decor pe a treia manșă de recunoașteri, mașina răsturnându-se.

Duminică dimineață sunt programate trei manșe de recunoașteri, iar de la ora 13:30 vor începe cele două manșe de concurs, transmise în direct atât pe social media FRAS, cât și pe Look Sport.