Competițiile legale de accelerare pentru amatori revin și în acest sezon sub numele de Promo Racing. Luând în considerare interesul arătat de piloții amatori, etapei pilot din toamna anului trecut, organizatorul ACS AutoBlic a decis să facă o schimbare în structura competițională de până acum, astfel că binecunoscuta competiție de Promo Rally (viteză pe circuit) și Promo Speed Challenge (accelerare) se vor desfășura sub aripa Promo Racing!

Sezonul debutează cu prima etapă a Promo Speed Challenge powered by WRT-Parts & TELL Security Systems, ce va avea loc pe str. Timișul Sec, pe porțiunea de drum cunoscută și sub numele de „Centura veche”. Din nume remarcăm prezența unui nou partener, WRT-Parts devenind începând din acest sezon, partenerul oficial al competițiilor Promo Racing. Totodată, din același nume reiese și faptul că TELL Security Systems continuă pe același drum alături de noi.

Până vineri, ora 18:00, peste 50 de concurenți și-au anunțat prezența în lupta pe cei 402 m ai pistei de accelerare. Printre ei și câștigători ai etapei pilot din toamna anului trecut, precum Viorel Dumitru, care a obținut prima poziție în categoria 3 și care va fi la startul etapei de duminică cu două mașini, un BMW E46 și un Lamborghini Gallardo.

Izabella Gavrilă, o prezență feminină deosebită în competițiile din automobilismul sportiv și una din cele mai active concurente în cadrul Promo Rally, va fi la rândul ei la startul etapei de duminică, cu același Citroën C2 cu care a obținut victoria categoriei 1 la etapa pilot din noiembrie 2020.

Lupta va fi una foarte intensă dar și interesantă, cu atât mai mult cu cât, în cadrul categoriei 8 și-au anunțat prezența până acum, nu mai puțin de 18 concurenți, în timp ce celelalte categorii sunt mai echilibrate în ceea ce ține concurenții înscriși, mai puțin categoria 9, acolo unde un singur concurent a semnat prezent.

Lista de înscrieri poate fi accesată AICI.

Bineînțeles, înscrierile continuă iar cei interesați pot realiza înscrierea chiar și în ziua concursului, cu mențiunea că vor fi nevoiți să achite o taxă suplimentară!

Programul zilei de concurs din 8 August și locația rămân neschimbate, astfel:

08:30 – 10:00 Verificări tehnice
10:00 – 15:00 Curse pentru calificare
15:00 – 16:00 Curse demonstrative
16:00 – 19:00 Sferturi de finală, semifinale și finale
19:30 Festivitatea de premiere

Parteneri oficial: WRT-Parts.ro, TELL Security Systems

Parteneri principali: Auto Chelu, Dinamic 92, Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Cyclon Motorsport, BOP Motorsport, PrintINK, Comprest, Infinity Trophy, Angelli, TehnoSting

Parteneri media: Autorally.ro, Rock FM, BizBrașov, Autostiri.ro, NewsBV.ro, RPM Racing RO, Zile și Nopți

Promo Speed Challenge powered by WRT Parts & Tell Security Systems este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Brașov, al IPJ Brașov – Biroul de Poliție Rutieră, ISU Brașov și Brigada Mobilă de Jandarmi Brașov.

Credit foto: Ana-Maria Florea