Primul eveniment din cadrul programului Motorsport Start, dezvoltat de Federația Română de Automobilism Sportiv, va avea loc la finalul acestei săptămâni în cadrul complexului comercial Vulcan Value Centre.

Atât sâmbătă, cât și duminică, fanii motorsportului, dar și cei care vor să înceapă o carieră în acest domeniu, vor avea ocazia să stea de vorbă cu reprezentanți ai fiecărei probe sportive din cadrul FRAS. Astfel, campioni din raliu, rally raid, karting, drag și viteză în coastă vor fi prezenți alături de mașinile lor de concurs pentru a povesti despre fenomenul automobilismului sportiv.

Sâmbătă, începând cu ora 15:00, vor fi expuse mașinile de competiție, iar duminică, între orele 9:00 și 18:00, piloții vor fi prezenți la Vulcan Value Centre pentru întâlnirea cu fanii motorsportului.

Claudiu Barbu, Adi Iliescu, Sorin Ene, Mihai Pascu, Silviu Ghiță, Mihai Alexandrescu, Alex Talianu, Iulia Berea, Teo Morăruș, Andrei Constantin sunt doar o parte dintre numele piloților care sunt gata să le ofere sfaturi tuturor celor care vor să înceapă o carieră în acest domeniu.

Inițiatorul acestui proiect este Alex Berea, cel care ocupă și funcția de președinte al Comisiei pentru Tineri din cadrul FRAS, urmând să se ocupe de coordonarea și supravegherea juniorilor din toate disciplinele FRAS. Alex Berea, de profesie inginer, are peste 20 ani de experiență în automobilismul sportiv românesc, a participat la raliuri, viteză în coastă, autoslalom sau time-attack și a condus echipe participante în ultimii ani în Campionatul Național de Karting.