Cristi Sugár

Echipajul format din Cristi Sugár și Vlad Colceriu vor lua startul în prima etapă a Campionatului Național al Belgiei – Rallye de Wallonie, în Clio Trophy, o cupă monomarcă desfășurată integral pe asfalt, unde toți participanții concurează pe modele Renault Clio Rally5.

Evenimentul este programată în același weekend cu Raliul Harghitei, urmând ca echipajul românesc să mai participe la alte 5 etape: 18 mai (Sezoens Rally), 6-7 septembrie (A&D Omloop Van Vlaanderen), 28 septembrie (East Belgian Rally) și 30 noiembrie – 1 decembrie (SPA Rally).

„Am efectuat recunoașterile pe toate cele 7 probe speciale, în total 20 de treceri. Probele sunt foarte înguste, tehnice și murdare, astfel încât o ploaie ar schimba total traseele. Probele înguste sunt pe placul meu, însă rămâne de văzut cât de aderent este asfaltul despre care multă lume spune că este alunecos. Va fi cu siguranță o provocare pentru noi, dar sunt încrezător că vom avea un raliu bun și că vom pleca cu un pachet important de cunoștinte de aici.

Cu siguranță ne propunem un loc pe podium pentru prima etapă, chiar dacă o victorie ne-ar bucura categoric cel mai tare. Trebuie să fim realiști și să vedem întâi care este nivelul concurenței noastre, lucru pe care îl putem vedea abia după primele probe”, a spus Cristi Sugár.

Raliu: Cristi Sugár și Vlad Colceriu, la startul Clio Trophy Belgia 2024
Cristi Sugár și Vlad Colceriu

Cristi Sugár și Vlad Colceriu sunt campionii edițiilor 2022 și 2023 ale Peugeot 208 R2 Cup, în cadrul CNR Betano și campionii en-titre la categoria Juniori.