Drift: Alice Ene, podium la Drift Kings Tokol
Alice Ene

Alice Ene a reușit să obțină locul 3 la Clasa Queen, în timp ce la Pro s-a calificat pe poziția a 11-a, la prima etapă din cadrul Campionatului European Drift Kings, competiție desfășurată weekend-ul trecut la Tokol, în Ungaria.

Susținută de Federația Română de Automobilism și de Agenția Națională pentru Sport, Alice Ene a bifat prima participare internațională din 2024, luând startul la debutul Campionatului European Drift Kings.

La Clasa Queen, componenta lotului național de drift a urcat pe treapta a 3-a, luptându-se cu alte 3 sportive din Ungaria, Grecia și Lituania, la Clasa Pro s-a calificat pe locul 11, unde primul ei battle a avut loc loc alături de Giorgos Christoforou din Cipru, campionul Drift Kings 2023.

Drift: Alice Ene, podium la Drift Kings Tokol

Dincolo de rezultatele obținute la evenimentul din Ungaria, marea provocare pentru Alice Ene la această competiție a reprezentat-o acomodarea cu noul material de concurs, sportiva în vârstă de 17 ani concurând cu o mașină nouă, un BMW E46 V8-Turbo.

Alice urmează să se concentreze pe întrecerea internă, unde are ca obiectiv o clasare cât mai bună în Campionatul Național de Drift – Pro și Semi-Pro, al cărui debut este programat în perioada 18-19 mai, la Arena Națională din București.