Raliul Croației: Podium pentru frații Maior în a doua etapă din Junior WRC
Foto – Facebook.com/maiornorbert

Echipajul Norbert Maior/Francesca Maior a reușit primul podium în Junior WRC, terminând pe locul 3 în Raliul Croației 2024, a doua etapă a celei mai importante competiții de profil din lume.

Raliul Croației: Podium pentru frații Maior în a doua etapă din Junior WRC

Pe lângă acest mare rezultat, cei doi frați au reușit să plece acasă și cu o probă specială câștigată în ziua de vineri, a 7-a din cele 8 programate, obținând și un punct bonus, după ce au terminat pe locul 3 „speciala” a 2-a și a 5-a.

În clasamentul final din Junior WRC echipajul românesc a fost devansat de estonii Romet Jürgenson și Siim Oja, care au terminat pe prima poziție, urmați de australienii Taylor Gill și Daniel Brkic.

Raliul Croației: Podium pentru frații Maior în a doua etapă din Junior WRC
Foto – Facebook.com/maiornorbert

Norbert Maior: „A ieșit mai bine decât puteam spera în acest moment”

„Nimic notabil nu se realizează ușor, dar raliul ăsta s-a aflat într-o altă dimensiune când vine vorba de cât de dificil a fost. Venim acasă cu un podium (P3) în Campionatul Mondial de Raliuri la Juniori (JWRC) și chiar suntem mândri de isprava noastră. 😊

Am învățat mult zilele acestea, ne-am zbătut tare în unele momente să ajungem în parcul de service, am fost rapizi pe alocuri, am stat pe drum (ceea ce nu e ușor deloc aici), dar in final a ieșit mai bine decât puteam spera în acest moment.
Acum avem puțin timp să ne bucurăm de ziua de azi, iar de mâine o luăm de la capăt cu Harghita Rally 💪, a scris Norbert Maior, pe pagina sa de Facebook.

În urma acestui rezultat, Norbert Maior și Francesca Maior au acumulat 16 puncte în clasamentul general (15+1), având acum un total de 19 puncte, după locul 9 obținut în runda care deschis sezonul JWRC.

După aceste două etape, Norbert Maior ocupă locul 4 în clasamentul general provizoriu, după Romet Jürgenson (Estonia), Mille Johanson (Suedia) și Taylor Gill (Australia).

Următoarea rundă din Junior WRC se va desfășura în Italia (Sardinia) – Rally Italia Sardegna, în perioada 30 mai – 2 iunie.