Echipajul de off road compus din Gheorghe Sorca și Bogdan Pascu a obținut un meritoriu loc 4 la Kozara Trophy 2024, eveniment desfășurat în weekend-ul trecut în Bosnia-Herțegovina.

După prestațiile apreciate ale celor 5 echipaje românești la Fenix Rally Tunisia, un alt echipaj autohton a reușit un rezultat remarcabil în concursul de off road Kozara Trophy, desfășurat zilele trecute în Bosnia-Herțegovina.

Echipajul Sorca/Pascu a avut parte de un concurs extrem de dur în cadrul Challenge Class, cu un parcurs de anduranță și foarte tehnic, cu 6 probe comasate (poligon/night stage/ roadbook 2 days/ circuit race).

Duritatea traseelor a făcut ca dintre cele 16 echipaje prezente la start doar 4 au reusit să termine tot concursul, echipajul românesc încheind pe locul 4, după ce inițial a condus de pe prima pozitie, la peste o oră diferență față de următorii clasați.

Sorca și Pascu au fost, însă, loviți de ghinion, astfel că problemele tehnice (2 roți sparte, etrier smuls, trolii rupte și accelerație blocată) i-au aruncat, în final, pe poziția a 4-a, în ciuda eforturilor de a recupera handicapul.

Cei doi concurează separat în Campionatul Național de Of Road, care în perioada 9-12 mai va programa a doua etapă a sezonului, la Câmpulung (Argeș).