Singurul echipaj românesc prezent la Raliul Dakar la categoria auto, format din Claudiu Barbu și Marius Lupu, a ajuns cu bine la jumătatea competiției care se desfășoară pe o lungime de mai bine de 7.000 de kilometri. În următoarele două etape cei doi nu vor beneficia de asistență tehnică.

După primele șase etape, Barbu și Lupu ocupă locul 40 în clasamentul SSV-urilor și locul 47 în topul general al mașinilor ușoare.

„Au fost șase etape pline de provocări. Ultima a fost chiar înainte de ziua de pauză. După primii 40 de kilometri am rămas fără turbină și deja ne gândeam că vom anunța abandonul. Nu am renunțat, deși după primul CP ni s-a transmis că în ritmul ăsta e mai bine să abandonăm. Am terminat prima săptămână din Dakar fără penalizări, iar asta înseamnă mult pentru noi”, a declarat Claudiu Barbu.

Campionii naționali de la rally raid vor începe astăzi cele două probe care se desfășoară pe o distanță de peste 1400 de kilometri. „Nu vom beneficia deloc de asistență și sprijin din partea celor doi tehnici ai noștri, așa cum vor avea marea majoritatea a celorlalte echipe. Sunt camioane care merg pe traseu și se opresc pe traseu pentru a oferi ajutor. Noi mergem mai departe în orice condiții”, a mai afirmat pilotul.

„Cel mai greu moment rămâne cel din prima etapă, atunci când RZR-ul a luat foc, iar tot ce înseamnă cabluri și plastic în partea din spate a ars. Suntem optimiști și ne dorim din tot sufletul să ajungem la linia de finiș”, a conchis acesta.

Niciodată în istorie un echipaj auto românesc nu a ajuns la finișul Raliului Dakar. Claudiu Barbu și Marius Lupu sunt susținuți la Raliul Dakar de Federația Română de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului.