Prima deplasare a lotului național de juniori a fost la etapa europeană din Ungaria.

Selecționerul echipei naționale de raliuri, Daniel Ungur, a anunțat numele celor 11 piloți care vor face parte din lotul național de juniori pentru sezonul 2021. Aceștia vor reprezenta România în etapele din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), Campionatul European de Raliuri (ERC) și Trofeul Balcanic de Raliuri (BRT).

Cei 10 care vor concura sub steagul lotului național sunt Simone Tempestini, Norbert Maior, Raul Badiu, Mihnea Mureșan, Dănuț Budai, David Tarța, Paul Popa, Cristian Șugar, Adrian Iliescu, Andrei Gîrtofan și Alexandru Gheorghe. „Toți sunt sportivi din noua generație, iar unii dintre ei nu mai au nevoie deja de nicio prezentare. Este o decizie normală, iar pentru unii dintre ei un pas natural pentru a crește nivelul de performanță”, a declarat selecționerul Daniel Ungur.

Simone Tempestini are ca obiectiv câștigarea titlului european în acest an.

Simone Tempestini (26 de ani)
Este cvintuplu campion național absolut de seniori, iar în 2016 a devenit campion mondial de juniori. În 2020, pilotul clujean a câștigat 4 dintre cele 5 curse de pe plan intern la care a luat startul. Pe plan internațional, a concurat în Italia și în Spania, la European, cel mai bun rezultat fiind locul 5 la general în Rally di Roma Capitale.

Norbert Maior (22 de ani)
Campion național de juniori alături de sora sa Francisca în 2019, Norbert a făcut pasul spre o nouă etapă în sezonul trecut, când a concurat pe un Peugeot 208 R2. Acesta a fost marea surpriză a Campionatului Național de Raliuri Betano 2020, reușind să se claseze pe locul 3 la general, devenind totodată campion la 2 Roți Motrice și Clasa RC4. Și-a făcut și debutul în Campionatul European de Raliuri, în Ungaria, când a terminat pe 5 la ERC3 Junior, deși a concurat ca super rally după un abandon în prima zi.

Norbert Maior a terminat pe locul 3 în topul general al CNR Betano, deși a concurat pe un model R2.

Raul Badiu (28 de ani)
Campion național de juniori în 2016, Raul este singurul român care a concurat anul trecut în Campionatul Mondial de Raliuri, în Suedia și Estonia. De asemenea, a fost parte din lotul național de juniori la etapa europeană din Ungaria, când a obținut un podium la ERC3. Totodată, în 2020, Raul a devenit campion al Cupei Dacia pentru a treia oară în carieră.

Raul Badiu are deja trei ani de experiență în WRC.

Mihnea Mureșan (26 de ani)
Campion național de juniori în 2017, Mihnea a cucerit ulterior titlul la Cupa Dacia (2017 și 2018), iar în 2019 s-a impus la 2 Roți Motrice. În 2020, a concurat la Raliul Transilvaniei, când a terminat pe 5 la general, iar ulterior a fost parte din lotul național de juniori la etapa europeană din Ungaria. Atunci, a fost nevoit să abandoneze când era în poziția de lider la Cupa Abarth.

Dănuț Budai (25 de ani)
În 2020, pilotul hunedorean a fost unul dintre cei mai apreciați piloți din campionat. Acesta s-a impus fără emoții atât la Cupa Suzuki, cât și în clasamentul juniorilor. Mai mult, la Raliul Sibiului a reușit o clasare în Top 10.

Dănuț Budai a câștigat Cupa Suzuki în 2020. Sursă foto: rallyzoom

David Tarța (18 ani)
David este considerat unul dintre cei mai de perspectivă tineri piloți din Campionatul Național de Raliuri Betano. În 2020, acesta a concurat pe un Suzuki Swift, luând startul în 3 etape. În două dintre cele, a terminat pe 4 la Cupa Suzuki.

Paul Popa (20 de ani)
Sibianul a devenit campion la debutanți în 2020, câștigând 3 dintre etapele la care a luat startul. De asemenea, s-a clasat pe locul 3 la Juniori și pe 4 la Cupa Suzuki la finalul sezonului.

Cristian Șugar (22 de ani)
Pilotul aflat sub bagheta lui Vali Porcișteanu a câștigat Cupa Dacia în 2019 după ce cu un sezon înainte devenise campion la Rally 2. În 2020, Șugar a devenit vicecampion național la juniori, dar și la Cupa Dacia, imediat în spatele lui Raul Badiu.

Cristi Șugar a câștigat Cupa Dacia în 2019.

Adrian Iliescu (24 de ani)
Bucureșteanul a devenit, în premieră, campion la Clasa 11 din Campionatul Național de Raliuri Betano în 2020. Cel mai bun rezultat al său a fost locul 6 la general în Raliul Argeșului. În palmaresul său se regăsesc și mai multe titluri la grupe în viteza în coastă.

Andrei Gîrtofan (24 de ani)
Fiul lui Dan Gîrtofan a debutat în 2016 în raliuri, iar în 2019 s-a clasat pe locul 6 la general în Campionatul Național de Raliuri. Anul trecut, a luat startul în Raliul Serbiei, parte din Balkan Rally Trophy, când s-a clasat pe locul 6.

Alexandru Gheorghe (26 de ani)
Vicecampion național de juniori atât în 2018, cât și în 2019, Alexandru Gheorghe a debutat în raliuri în 2015. De asemenea, în 2016 s-a clasat pe 6 în topul de la 2 Roți Motrice.